Вівторок, 19.03.2024, 04:18
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

16:30
КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР був проведений семінар «Шкільний музей як засіб патріотичного виховання учнівської молоді»

27 січня 2010 року КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР був проведений семінар «Шкільний музей як засіб патріотичного виховання учнівської молоді». В семінарі прийняли участь 35 представників від Кам¢янко-Дніпровського, Василівського, Мелітопольського, Запорізького районів Запорізької області, Хортицького, Ленінського, Комунарського, Заводського районів м.Запоріжжя, міст Мелітополь та Енергодар, КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР.

Семінар проходив на базі історико-краєзнавчого музею с. Балки Василівського району. Учасників семінару вітали директор Балківської ЗОШ Захарченко Євгенія Антонівна та заступник директора КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Шелегеда Віталій Іванович. За програмою семінару  виступили: методист КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР з патріотичного виховання Бородін Сергій Едуардович з доповіддю «Музей, як дійовий засіб патріотичного виховання молоді» та методист з гуманітарного краєзнавства Гуленко Ким Сергійович з доповіддю «Перспективи співробітництва шкільних музеїв Запорізької області та КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР».

Учасники семінару ознайомилися з унікальним зібранням експонатів Балківського історико-краєзнавчого музею. Екскурсію музеєм проводили вихованці краєзнавчих об’єднань «Пам'ять» та «Берегиня», що працюють на базі музею.

Директор музею Гончаренко Валентина Леонідівна поділилася з учасниками семінару своїм багаторічним досвідом з організації фондової, експозиційної та виховної роботи шкільного краєзнавчого музею в доповіді «З досвіду роботи Балківського шкільного музею».

Всі педагоги, що прийняли участь в семінарі, отримали гарну нагоду ознайомитися з успішною практикою роботи шкільного музею, отримали теоретичні знання з патріотичного виховання та практичні – з музейної справи, обговорили проблеми та перспективи співробітництва шкільних музеїв області між собою та з КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР.

Учасникам семінару були презентовані методичні рекомендації «Організація роботи шкільного музею» та «Методи польових історико-краєзнавчих досліджень». Також вони отримали диск з методичними та нормативними документами КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР.


Категорія: Новини Центру | Переглядів: 1211 | Додав: Андрей
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz