П`ятниця, 29.03.2024, 07:26
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

10:34
На Запоріжжі відбулася Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Українська революція: уроки та перспективи»

На Запоріжжі відбулася Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді
«Українська революція: уроки та перспективи»

23-25 квітня 2021 року в м. Запоріжжя у форматі он-лайн на платформі додатку Google Meet відбулася Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Українська революція: уроки та перспективи» (далі – Конференція).

Організаторами конференції є Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, комунальний заклад «Запорізький обласний центр туризму, краєзнавства, спорту і туризму учнівської молоді» Запорізької обласної ради та за сприяння Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації.

Конференція підсумовувала три роки Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби». Учасники проводили краєзнавчо-пошукову та науково-дослідницьку роботу, працюючи у музеях, бібліотеках та архівах, беручи участь у польових краєзнавчих експедиціях з метою вивчення подій, фактів, наслідків та здобутків Української революції, боротьби українського народу за самовизначення, соборність та державність.

Цього року оргкомітет отримав 131 заявку із 19 областей України. Кількість учасників під час очного заходу склала 76 осіб.

Під час відкриття з вітальними словами до учасників Конференції звернулися: виконувач обов’язків керівника експертної групи з питань позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України Сальков Віктор Васильович; директор Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді Неділько Сергій Вікторович; тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Захарчук Віктор Миколайович та директор «Запорізького обласного центру туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Романчук Олександр Павлович.

Також у пленарній частині Конференції з доповідями виступили: заступник голови Українського інституту національної пам’яті Тиліщак Володимир Семенович; кандидат історичних наук, старший викладач кафедри новітньої історії України Запорізького національного університету Щур Юрій Ігорович та заступник директора Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді Омельченко Дмитро Григорович.

Конференція працювала у шістьох секціях за відповідними тематичними напрямками. До журі було запрошено відомих науковців, краєзнавців та фахівців музейної сфери із Запорізького національного університету, Запорізького обласного краєзнавчого музею та Національного заповідника «Хортиця».

Під час закриття до учасників Конференції звернувся заступник директора Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді Омельченко Д.Г., відмітивши важливість проведення подібних заходів, які ставлять за мету осмислення великих подвигів наших попередників, розуміння важливості боротьби українців за незалежність та отримання найцінніших уроків та висновків з історії ХХ століття, задля недопущення помилок при конструюванні нашого майбутнього.

Члени журі відмітили високий рівень організації заходу, окремо наголосивши на дійсно клопітливо проведеній роботі юних краєзнавців та педагогів, результатом якої став блискучий збірник матеріалів, та висловили побажання не зупинятися на досягнутому.

Три дні роботи Конференції виявили живий інтерес та продемонстрували практичну значущість досліджень юних краєзнавців та педагогів у справі збереження історичної пам’яті сторічної боротьби українського народу за незалежність, гідність та свободу. Впевнені, що і надалі буде проводитись робота у цьому напрямку.

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 314 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz