Четвер, 25.04.2024, 11:23
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

15:33
Навчально-тренувальні збори з екскурсійною програмою «В очікуванні Різдва»

Навчально-тренувальні збори з екскурсійною програмою «В очікуванні Різдва»

10-11 грудня для вихованців гуртків «Пішохідний туризм» (керівниця Рогатіна Яна) були проведені навчально-тренувальні збори з екскурсійною програмою, присвячені Новорічним святам.

Четвер 10 грудня розпочався з автобусно-пішохідної екскурсії «Історична частина Запоріжжя», яку провела методистка методичного відділу Мордовська Тетяна. Гуртківці ознайомилися з історією створення найстаріших будівель нашого міста, здійснили прогулянку вуличками історичної частини, відвідали найперший парк, закладений ще за часів Олександрівська (колишня назва м. Запоріжжя) та дізналися про те, яким було дозвілля у мешканців нашого міста ще 100 років тому.

Наступною була екскурсія до музею архітектури Запоріжжя, де діти змогли краще ознайомитися з наочним матеріалом – фотографіями архітекторів, копіями барельєфів зі старовинних будівель, картами старого міста тощо. Дуже вихованцям сподобалася кінцівка екскурсії з переглядом архівних кінофільмів 1920-1950-х рр.

Увечері вихованців чекало тренування зі скелелазіння на стендах у навчальній кімнаті т/б «Дніпрянка» та найочікуваніше – вечір відпочинку, присвячений Дню Святого Миколая, організований культорганізаторкою організаційно-масового відділу Солохою Аліною. Діти були поділені на три команди, обрали собі оригінальні назви та змагалися у 10 конкурсах на різдвяну тематику: робили гірлянди зі скріпок, складали новорічні пазли, букви в святкові слова, нетрадиційно розв’язували туристські вузли та випробовували себе в новорічних естафетах.

П’ятниця, 11 грудня, розпочалася екскурсією по меморіально-туристичному комплексу «Протовче», яку провів співробітник служби режиму Національного заповідника «Хортиця» Босак Сергій. Майже годину вихованці ходили таємничими стежками поміж озер та проток, розглядали цікаві фігури, колекцію піднятих матеріалів з дна озер та слухали цікаві розповіді нашого провідника. Завершальним етапом була пішохідна екскурсія до західної частини острова – турпляжу, де для кращого запам’ятовування пережитих позитивних емоцій під час зборів був приготовлений святковий обід на вогнищі.

Вихованці повернулися зі зборів у піднесеному настрої, з чудовими спогадами та в стані приємного очікування майбутніх подорожей.

Категорія: Робота гуртків | Переглядів: 257 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz