П`ятниця, 19.04.2024, 07:18
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

09:25
Обласна краєзнавча конференція учнівської молоді «Краєзнавчі нариси Запорізького краю»

Обласна краєзнавча конференція учнівської молоді «Краєзнавчі нариси Запорізького краю», присвячена 80-річчю утворення Запорізької області

22 листопада 2019 року у Запоріжжі комунальним закладом «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради була проведена ХХХІХ Обласна краєзнавча конференція учнівської молоді «Краєзнавчі нариси Запорізького краю». Захід відбувався у чудовому залі Запорізького обласного краєзнавчого музею, який радо приймав гостей. І не випадково, бо цього року конференція присвячена 80-річчю утворення Запорізької області.

Головна мета конференції – це залучення учнівської молоді до активної дослідницької діяльності з вивчення та збереження природної та історико-культурної спадщини рідного краю.

У заході взяли участь учні загальноосвітніх, професійно-технічних та вихованці позашкільних закладів освіти з багатьох районів та міст нашої області., а саме: з Хортицького, Дніпровського та Олександрівського районів міста Запоріжжя, міст Енергодара, Мелітополя та Бердянська, Вільнянського, Більмацького, Мелітопольського, Токмацького та Пологівського районів, Веселівської, Великобілозерської та Петро-Михайлівської об’єднаних територіальних громад. А також закладів освіти обласного підпорядкування: Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей», Матвіївської санаторної школи-інтернату та КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Учасники змагалися у трьох секціях: «Туристсько-краєзнавча експедиція учнівської молоді «Мандруємо Запорізьким краєм», «Гуманітарне краєзнавство» та «Природниче краєзнавство». Слід зазначити, що у секції «Туристсько-краєзнавча експедиція учнівської молоді «Мандруємо Запорізьким краєм» з доповідями виступали учасники експедицій, під час яких були встановлені тимчасові пам’ятні знаки на крайніх точках Запорізької області та в її центрі. До речі, така акція проводилась вперше в Україні.

Грамотами за кращі виступи за рішенням суддівської колегії нагороджено: Даниліну Анастасію, ученицю Мордвинівської ЗШ І-ІІІ ст., вихованку КЗ «Центр туризму» ЗОР, керівник Жейнова Л.М. (секція «Туристсько-краєзнавча експедиція учнівської молоді «Мандруємо Запорізьким краєм»); пошукову групу учнів Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей», вихованців КЗ «Центр туризму» ЗОР, керівник Гуленко К.С. (секція «Гуманітарне краєзнавство») та Рудюк Анастасію, ученицю Запорізької гімназії № 45, вихованку КЗ «Центр туризму» ЗОР, керівник Шелегеда В.І. (секція «Природниче краєзнавство»). Та незалежно від результату – всі учасники є переможцями.

Сподіваємося, що і надалі учнівська молодь буде активно розширювати і поглиблювати свої знання про природу та культуру не тільки Запорізького краю, а й всієї України, проводячи експедиції під мирним небом.

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 466 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz