П`ятниця, 29.03.2024, 07:10
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

13:40
Обласна краєзнавча конференція учнівської молоді «Краєзнавчі нариси Запорізької землі»

Обласна краєзнавча конференція учнівської молоді
«Краєзнавчі нариси Запорізької землі»

21 листопада 2018 року на турбазі «Дніпрянка» комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради відбулася ХХXVІІI обласна краєзнавча конференція учнівської молоді «Краєзнавчі нариси Запорізької землі».

Основною метою заходу вже багато років залишається залучення учнівської молоді до активної дослідницької роботи з вивчення та збереження природної та історико-культурної спадщини рідного краю. Умовою участі у Конференції було представлення тез доповідей на відбірковому (заочному) етапі, за результатами якого юні дослідники запрошувалися до безпосередньої участі на очному етапі з доповідями та презентаціями про свої наукові розвідки.

З вітальними словами до учасників Конференції виступили заступник директора з навчально-виховної роботи КЗ «Центр туризму» ЗОР Савельєва Г.Г., завідувач відділу історії Національного заповідника «Хортиця», кандидат історичних наук Мірушенко О. П., завідувач науково-освітнього та методичного відділу Запорізького обласного краєзнавчого музею Водоп’ян В. В., голова журі Конференції, завідувач відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР Янущенко Д.В.

Конференція відбулась в День Гідності та Свободи, а також напередодні Дня пам’яті жертв Голодомору, 24 листопада, коли вся українська громадськість згадує трагічні сторінки нашої історії. Учасники Конференції запалили символічну свічку і вшанували пам’ять жертв геноциду українського народу хвилиною мовчання, приєднавшись до Всеукраїнської акції «Запали свічку!»...

Участь в роботі Конференції взяли представники з різних районів та міст нашої області: з Вознесенівського, Дніпровського, Хортицького районів м. Запоріжжя; з міст Мелітополь, Бердянськ, Енергодар; з Веселівської, Великобілозерської та Петро-Михайлівської ОТГ; Приморського, Більмацького, Вільнянського, Мелітопольського, Михайлівського, Пологівського районів Запорізької області, а також, із Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей», Запорізької школи-інтернату «Джерело», Малобілозерської школи-інтернату «Дивосвіт», ДНЗ «Мелітопольське вище професійне училище»; КЗ «Центр позашкільної освіти» ММР ЗО, Енергодарського центру туризму краєзнавства та спорту і КЗ «Центр туризму» ЗОР. Всього на заході було представлено більше 30 доповідей про пошуково-краєзнавчу діяльність учнівської молоді області. Загальна кількість учасників Конференції склала 80 осіб.

За підсумками заочного та очного етапу переможцями Конференції юних краєзнавців «Краєзнавчі нариси Запорізької землі» стали:

У секції «Географічне та геологічне краєзнавство» І місце зайняли Зейналова Амалія та Мананкіна Яна, учениці ОКЗ «Орієнтир» Петро-Михайлівської сільської ради, вихованки гуртка КЗ «Центр туризму» ЗОР з виступом за темою «Балка Бальчанська – заповідна перлина півночі Запорізької області» (керівник Олійник М. О.).

У секції «Екологічне краєзнавство» І місце зайняла Докашенко Поліна, учениця Запорізької ЗОШ № 51, вихованка гуртка КЗ «Центр туризму» ЗОР, з доповіддю «Різноманітність представників роду Шипшина на території б. Гадючої та б. Канцерівської» (Шелегеда О.Р.).

У секції «Історичне краєзнавство» І місця зайняли:
- Бєлікова Валерія, учениця Костянтинівського РНВО №1 «Таврія», вихованка гуртка КЗ «Центр туризму» ЗОР, з доповіддю «Особливості Української революції на Мелітопольщині» (керівник Горбова О.А.).
- Капля Наталія, учениця ЕБГ «Гармонія», вихованка гуртка Енергодарського центру туризму краєзнавства та спорту, з виступом «Спротив селянства політиці радянської влади на селі у 1920-1930-х рр. (на матеріалах Кам'янсько-Дніпровського району)» (керівник Самойлова І.А.).

У секції «Етнографічне краєзнавство» І місце зайняла Орлова Єлизавета, вихованка гуртка «Українське народознавство» КЗ «Центр позашкільної освіти» ММР ЗО, з виступом «Дослідження комплексу обрядових дій свята Купайла» (керівник Човпило О. В.).

У секції «Музеєзнавство» І місце зайняла Тимченко Аліна, учениця Малобілозерської школи-інтернату «Дивосвіт» з доповіддю «Шкільний етнографічний музей «Гладос» – соціокультурний осередок Малої Білозерки» (керівник Гришечкіна О.Є.).

Учасники конференції поділились результатами своєї дослідницької роботи, гідно представивши напрацьовані матеріали, отримали цікаву інформацію про історичне, культурне та природне надбання нашого регіону, а також здобули досвід публічних виступів і ведення дискусії та, звичайно ж, отримали багато позитивних вражень і знайшли нових друзів.

З підсумковими результатами можна ознайомитись ТУТ.

;">
;">
Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 946 | Додав: Admin2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz