П`ятниця, 19.04.2024, 02:58
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

11:47
Обласний форум юних екскурсоводів

Обласний форум юних екскурсоводів

11-12 жовтня 2014 р. в Запоріжжя комунальним закладом «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради (далі – КЗ «Центр туризму» ЗОР) проведено Обласний форум юних екскурсоводів, як підсумковий захід обласної краєзнавчої експедиції «Край, в якому я живу: екскурсія для друга».

Головною метою експедиції є заохочення кращих юних краєзнавців краєзнавчих об’єднань та юних краєзнавців Запорізької області до активної пошукової діяльності з краєзнавства та пізнання екскурсійної справи, формування в учнівської молоді патріотизму, любові до своєї Батьківщини.

У Форумі взяли участь представники 9 загальноосвітніх та позашкільних закладів обласного та міського підпорядкування з КЗ «Центр туризму» ЗОР, Ленінського та Орджонікідзевського районів м. Запоріжжя, м. Мелітополь, Вільнянського, Приморського, Приазовського та Чернігівського районів.

Форум розпочався з привітання та нагородження переможців заочного етапу обласної краєзнавчої експедиції «Край, в якому я живу: екскурсія для друга». Після привітальних слів від організаторів, учасники очного – фінального – етапу експедиції презентували свої конкурсні роботи.

Друга частина Форуму складалася з розважально-пізнавальної програми, під час якої 11 жовтня юні екскурсоводи відвідали свято, присвячене Дню визволення Запоріжжя від німецько-фашистських окупантів в роки Великої Відчизняної війни в Музеї техніки Богуслаєва, відвідали екскурсію Музеєм-галереєю кераміки та прикладного живопису Іллі та Олексія Бурлай.

Наступного дня, 12 жовтня, юні ерудити прийняли участь в урочистих заходах V Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці», відвідали майстер-клас з плетіння фенічок з жовто-блакитних стрічок, майстер-клас з виготовлення виробів з солоного тіста. Також, співробітниками НЗ «Хортиця» для учасників Форуму були організовані козацькі змагання, під час яких діти не лише змагалися на спритність та швидкість, а й в ігровій формі дізналися про історію о. Хортиця, про козацький устрій та традиції.

Для призерів обласної туристсько-краєзнавчої експедиції «Край, в якому я живу: екскурсія для друга», Форум став яскравим дводенним святом. Адже, в ході Форуму, учасники не лише обмінялися досвідом своєї роботи, поділитися своїми здобутками, а й отримали нові ідеї та діяльні поради для своєї подальшої роботи, взяли участь в насиченій та цікавій екскурсійній програмі.

Петроченко В. І.
Похилько С. П.
224-24-71

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 697 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz