П`ятниця, 29.03.2024, 00:21
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

16:39
Обласний форум юних краєзнавців «Край, в якому я живу: екскурсія для друга»

Обласний форум юних краєзнавців
«Край, в якому я живу: екскурсія для друга»

12-13 жовтня в Запоріжжі відбувся обласний форум юних екскурсоводів, який є підсумковим заходом обласної краєзнавчої експедиції «Край, в якому я живу: екскурсія для друга». Форум започаткував та щорічно проводить краєзнавчий відділ Запорізького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді. В цьому році форум був присвячений 20-річчю отримання статусу Національний заповіднику «Хортиця» та 70-річчю визволення Запорізької області від німецько-фашистських загарбників в роки Другої Світової війни. На форум були запрошені переможці конкурсу з Комунарівського, Орджонікідзевського, Хортицького районів м. Запоріжжя, з м. Бердянськ, м. Мелітополь, м. Приморськ, Кам’янсько-Дніпровського та Чернігівського районів. Більшість учасників форуму – вихованці гуртків КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР, а саме гуртків, під керівництвом Бєлінської О.С., Похилько Н.А., Скитяшиної О.Л., Похилько С.П., Ніколаєва О.С., Шелегеди В.І.

Щорічно форум приурочується до свята Покрови, що яскраво відзначається в м. Запоріжжя, особливо на острові Хортиця – колисці запорізького козацтва. Цей рік не став виключенням. І саме тому для всіх учасників форуму була організована екскурсія на о. Хортиця до історико-архітектурного комплексу «Запорізька Січ». Всі групи дітей разом з керівниками із задоволенням стали учасниками громадського свята та свідками реконструкції козацького бою.

13 жовтня юні краєзнавці відвідали реконструкцію воєнної операції по визволенню Запоріжжя від німецько-фашистських загарбників в роки Другої Світової війни. Дійство, що розгорнулося перед очима учасників форуму стало не просто яскравим видовищем, а й стимулом до вивчення історії рідного краю, історії свого народу та країни.

Екскурсійна програма була винагородою юним краєзнавцям за гідно проведену пошуково-краєзнавчу роботу. Свої роботи учасники форуму презентували всім запрошеним на захід, демонструючи набуті вміння з екскурсійної справи та знання, отриманні під час проведення дослідження.

Організатори конкурсу «Край, в якому я живу: екскурсія для друга» сподіваються, що учасники отримали задоволення від часу, проведеного на форумі та бажають всім краєзнавчим об’єднанням області приймати активну участь в цій пошуковій експедиції, адже цікаве завжди поруч – варто лише зробити крок за межі своєї домівки.







Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 698 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz