П`ятниця, 26.04.2024, 02:18
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

17:25
Обласний форум краєзнавчих об’єднань «Мандрівник – краєзнавець Запоріжжя» 2013 року

Обласний форум краєзнавчих об’єднань учнівської молоді
«Мандрівник – краєзнавець Запоріжжя» 2013 року

Вже традиційно Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді проводить обласний форум краєзнавчих об’єднань учнівської молоді. Це свято краєзнавства єднає представників краєзнавчих об’єднань учнівської молоді загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів області.

Форум є підсумковим заходом обласного туру Всеукраїнського конкурсу на кращу туристсько-краєзнавчу експедицію учнівської молоді «Мій рідний край» який проводиться з метою активізації краєзнавчої та пошуково-дослідницької роботи у навчальних закладах, сприяння популяризації проведення краєзнавчих експедицій в польових умовах. За підсумками конкурсу оголошуються кращі учнівські об’єднання, що в минулому, 2012 році, провели краєзнавчі експедиції по рідному краю та Україні, виконали змістовну краєзнавчу пошукову роботу та представили підсумки до журі конкурсу. Підсумки конкурсу підведені по двом номінаціях: багатоденні експедиції, одноденні та стаціонарні експедиції.

Форум відбувся 14-15 лютого 2013 року в приміщені комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» Запорізької обласної ради.

Цього року до участі у форумі були запрошено представники 19 краєзнавчих об’єднань з 13 районів і міст області. Серед запрошених представники краєзнавчих об’єднань, які стали переможцями конкурсу:

- гурток екологічного краєзнавства Петромихайлівської ЗОШ І-ІІІ ст. Вільнянського району/КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР (керівник Олійник Максим Олександрович) за звіт про похід-експедицію «Комплексне дослідження Білогірського району Криму (палеонтологічне, геологічне, історичне, ботанічне)»;

– гурток пішохідного туризму Пологівської гімназії «Основа» /КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР (керівник Горулько Сергій Сергійович) за звіт про похід-експедицію «Зникаючі річки Приазовської височини»;

– гурток етнографічного краєзнавства Приморського відділу КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР м. Бердянськ (керівник Бєлинська Оксана Станіславівна) за звіт про похід-експедицію «Святилища рідновірів на геологічних пам’ятках Північного Приазов’я».

– гурток екологічного краєзнавства Балабинського НВК «Престиж» Запорізького району/КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР (керівник Козодавова Аліна Георгіївна), за звіт про похід-експедицію 1 ст. складності по Гірському Криму «Денні хижі птахи Гірського Криму»;

– колектив учнів Привільненського НВК Вільнянського району (керівник Меланка Микола Іванович) за звіт про експедицію Вільнянським районом «Стежками рідного села»;

– гурток «Скаутинг і краєзнавство» ЗБЛ «Перспектива» м. Запоріжжя/КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР (керівник Ніколаєв Олексій Сергійович), за звіт про багатоденну експедицію «Кіммерійські степи».

Під час урочистого відкриття форуму переможці конкурсу були нагороджені грамотами Департаменту освіти і науки, молоді та спорту та грамотами Запорізького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді. На форуму також пройшла зустріч з запорізьким мандрівником-краєзнавцем Супруненко Володимиром Павловичем; презентації звітів переможців обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Мій рідний край»; засідання дискусійного клубу туристсько-краєзнавчого активу області «Мандрівник – краєзнавець».




Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 806 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz