Субота, 20.04.2024, 11:27
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

12:26
Підсумки обласного семінару з громадянського виховання учнівської молоді

Інформація
про підсумки обласного семінару
«Шляхи і методи реалізації системи виховання громадянина і патріота засобами туристсько-краєзнавчої роботи у навчальних закладах»
(м. Запоріжжя, КЗ «ЗОІППО» ЗОР + КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР; 23.01.2013 р.)

23 січня 2013 року Запорізьким обласним центром туризму та краєзнавства учнівської молоді спільно із Запорізьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти був проведений семінар з громадянсько-патріотичного виховання «Шляхи і методи реалізації системи виховання громадянина і патріота засобами туристсько-краєзнавчої роботи у навчальних закладах».

У семінарі взяли участь 35 представники загальноосвітніх та позашкільних закладів Приморського, Запорізького, Хортицького, Мелітопольського, Оріхівського, Василівського районів, міст Запоріжжя та Енергодар, а також КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР.

Семінар розпочався з презентації напрямів діяльності та досвіду роботи Запорізького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді (Петроченко В. І., завідувач методичного відділу КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР).

Після презентації з доповіддю за темою «Програма досвіду закладу – основа його системної діяльності з виховання громадянина» виступила доцент кафедри теорії та методики виховання Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти» ЗОР (далі – КЗ «ЗОІППО» ЗОР) Горшкової О.Г. Вона представила семінаристам медіа-презентацію, де була представлена типова структура програми розвитку закладу, та основні її розділи.

Наступна доповідь була присвячена питанню проектної педагогічної діяльності (доповідач: Петроченко В.І., завідувач методичного відділу КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР). У виступі було висвітлено основні поняття щодо проекту і проектної діяльності, структура проекту, приведені приклади проектів та антипроектів.

Своїм досвідом з громадянського виховання учнівської молоді поділилися:
1. Методист КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Ніколаєв (тема доповіді: «Обласний скаутський практикум «Гілея» як приклад використання проектного методу»);
2. Керівник гуртків ЦТКС м. Енергодар Ленінець Г.В. (тема доповіді: «Форми громадянського виховання у гуртках Центру туризму, краєзнавства та спорту м. Енергодар»);
3. Директор історичного музею села Балки Василівського району Гончаренко В.Л. (тема доповіді: «Виховання громадянина і патріота на базі краєзнавчого об’єднання «Пам’ять» при музеї історія»);
4. Керівник історичного музею Новомиколаївської ЗОШ Мелітопольського району Хавер Н.П. (тема доповіді: «Громадянсько-патріотичне виховання на базі шкільного музею»).

Другу частину семінару розпочала доцент кафедри теорії та методики виховання КЗ «ЗОІППО» ЗОР Горшкова О.Г. у формі ділової гри. У процесі гри всіх учасників семінару поділили на чотири групи, кожній з яких було дано завдання скласти одну з моделей громадянського виховання і запровадження її в освітній процес. Після мозкового штурму кожна з груп представила свою модель. Презентація кожного проекту обговорювалася експертами, у тому числі методистом Центру позашкільної освіти КЗ «ЗОІППО» ЗОР Зарубою С. П., які зробили наголос на доцільності запропонованих моделей та допущених помилках.

Семінар був проведений на високому організаційному та змістовному рівні. Учасники семінару отримали СD-диски з матеріалами семінару (презентації, доповіді, дидактика), іншою інформацією щодо громадянського виховання, скаутингу та краєзнавства.

Ніколаєв О. С., Петроченко В. І.










Категорія: Методичний відділ | Переглядів: 1600 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz