Середа, 24.04.2024, 19:30
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

10:57
Підсумки обласної міжвідомчої програми «Ліси Запорізького краю - 2021»

Обласна міжвідомча програма «Ліси Запорізького краю»

У 2021 році підведені підсумки з реалізації міжвідомчої програми «Ліси Запорізького краю», метою якої є залучення учнівської молоді й педагогічної громадськості до діяльності з вивчення, збереження і примноження лісових насаджень Запорізької області.

Наказ ДОН ЗОДА від 21.12.2021 № 562 "Про підсумки проведення обласної міжвідомчої програми для учнівської молоді "Ліси Запорізького краю 2021"

Організаторами програми є Департамент освіти і науки Запорізької ОДА і Запорізьке обласне управління лісового та мисливського господарства, а безпосереднім координатором – комунальний заклад «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради.

Програма передбачає громадські заходи і акції серед учнівської молоді з впорядкування та озеленення населених пунктів, висадки лісових смуг і лісових масивів, організацію пошукових туристсько-краєзнавчих експедицій і наметових таборів з вивчення лісових екосистем і окремих унікальних дендрологічних об’єктів області, видання навчальної та науково-популярної літератури. Формування у дітей інтересу до життя лісу та його мешканців, поваги до людей, які створюють посеред засушливого степу лісові оазиси, практичних навичок з вивчення, збереження і примноження лісових насаджень.

В рамках програми КЗ «Центр туризм» ЗОР і Запорізьким обласним управлінням лісового та мисливського господарства розроблений і поширений регламент обласної природоохоронної акції «Посади своє дерево і збережи його» (весняний і осінній етапи), у якому визначені строки, види природоохоронних робіт, система поширення інформації про їх результативність, підведення підсумків. Започаткована пошукова туристсько-краєзнавча програма «Лісові екосистеми рідного краю», під час якої учнівські колективи досліджують і описують окремі унікальні дерева й цілі лісові масиви області.

Всього за підсумком 2021 року у програмі взяло участь 45 учнівських груп з 32 закладів освіти обласного підпорядкування, міських, сільських і селищних рад Запорізької області загальною кількістю більше 1000 осіб. Висаджене близько 1100 саджанців дерев і кущів як на території навчальних закладів, так і на території населених пунктів, лісових господарствах області.

Проведено близько 20 пошукових туристсько-краєзнавчих експедицій з вивчення сучасного стану лісових екосистем Запорожжя, обласна літня наметова школа-експедиція «Степові лісництва рідного краю» на базі Кам’янського лісництва Пологівського державного лісомисливського господарства, під час яких більше 200 учасників програми оволоділи навичками вивчення лісу, познайомилися з унікальними лісовими насадженнями і дендрологічними пам’ятками природи Запорізького краю.

Активну і змістовну роботу з дослідження, охорони та опіки над зеленими насадженнями і лісовими екосистемами, їх популяризації серед широких кіл громадськості провели юні пошуковці й природоохоронці закладів освіти міст Запоріжжя, Мелітопольської, Енергодарської, Бердянської, Токмацької, Василівської, Приморської міських рад, Більмацької, Михайлівської, Новомиколаївської, Комиш-Зорянської, Чернігівської селищних рад, Смирновської, Костянтинівської, Павлівської, Семенівської, Великобілозерської, Коларівської, Малобілозерської сільських рад, закладів освіти обласного підпорядкування: комунальний заклад «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради, Державний навчальний заклад "Василівський професійний ліцей", загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів Хортицької національної академії, Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів, Терпіннівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат.

З пошуковими роботами переможців обласної туристсько-краєзнавчої експедиції учнівської та студентської молоді «Лісові екосистеми рідного краю 2021», а також творчими звітами учасників акції «Посади своє дерево та збережи його», яка відбулася у 2021 році, ви можете познайомитися за посиланням.

 

Категорія: Методичний відділ | Переглядів: 386 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz