П`ятниця, 26.04.2024, 01:01
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

13:28
Підсумки роботи Обласного МО з природничого краєзнавства 24.10.2012р.

Інформація
про підсумки засідання обласного методичного об’єднання
з природничого краєзнавства
(24.10.2012 р.)

24-го жовтня 2012 року в приміщенні КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР відбулося засідання обласного методичного об’єднання з природничого краєзнавства.

У засіданні обласного методичного об’єднання з природничого краєзнавства (ОблМО) брали участь 24 педагогів з 8-ти районів області (Гуляйпільського, Запорізького, Новомиколаївського, Токмацького, Вільнянського, Пологівського, Веселівського, Великобілозерського), Комунарського району м. Запоріжжя, міст Василівка та Енергодар, а також КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР.

Робота методоб’єднання розпочалася з привітання учасників та вирішення оргпитань ОблМО (Петроченко В. І., завідувач методичного відділу КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР).

Завідувач краєзнавчого відділу КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Жаков О. В. доповів про організацію роботи з природничого краєзнавства у 2013 році, а також надав методичні рекомендації щодо підготовки творчих робіт до заочних природничо-краєзнавчих конкурсів.

Наступна доповідь була присвячена організації роботи з обдарованою молоддю у 2013 році (Шелегеда О. Р., методист КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР). Доповідач зосередилася на підготовці до участі в МАН, змінах в роботі наукових секцій, надала рекомендації щодо вибору предмету та об’єкту досліджень та деяких особливостях оформлення науково-дослідницьких робіт.

Завідувач методичного відділу КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Петроченко В. І. презентував свій навчально-методичний посібник «Отруйні рослини України» та відповідну дидактичну мультимедіа-презентацію. В посібнику представлена інформація про основні види отруйних рослин України і Запорізької області.

Наступна частина засідання методоб’єднання носила практичний характер. Присутнім надали можливість взяти участь у двох майстер-класах з географічного та природничого краєзнавства. Були продемонстровані методики проведення практичних занять гуртків. Методист КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Савельєв О. Г. продемонстрував пересувну портативну метеорологічну лабораторію «Райдуга», ознайомив присутніх з основними метеоприладами, методиками спостережень за атмосферними явищами. Були надані практичні рекомендації щодо підготовки команд до природниче-краєзнавчого зльоту (етап «Метеорологічні дослідження»).

Методист КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Шелегеда О. Р. ознайомила з основними методами геоботанічних досліджень, визначенням типів рослинності по фотографіях, способам визначення рівня дигресії рослинності.

Після перерви учасники засідання ОблМО розподілились на творчі групи з апробації занять з початкової туристсько-краєзнавчої підготовки. Цю частину ОблМО провів методист ЗОЦТКУМ Гуленко К. С. Він здійснив опитування керівників гуртків на предмет проведення екскурсій та одноденних походів, визначив труднощі та проблеми, які виникли під час подорожей, надав практичні рекомендації щодо впровадження їх у педагогічну практику.

Учасники засідання ОблМО отримали на CD-дисках великий пакет методичних та дидактичних матеріалів з природничого краєзнавства, розроблених педагогами КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР, а також підбірку літератури з краєзнавства та ряду питань сучасної позашкільної педагогіки.

Савельєв О. Г., Петроченко В. І.









Категорія: Методичний відділ | Переглядів: 665 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz