П`ятниця, 26.04.2024, 13:26
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

16:12
Похід ІІІ категорії складності Українськими Карпатами

Похід ІІІ категорії складності Українськими Карпатами

З 12 по 29 серпня 2021 р. гуртком «Пішохідний туризм» КЗ «Центр туризму» ЗОР, що працює на базі Вільнянської гімназії «Світоч» (керівник Рогатіна Я.О.), було здійснено пішохідний туристський спортивний похід ІІІ категорії складності Українськими Карпатами.

Маршрут походу пролягав мальовничим гірським масивом Ґорґани. За 14 днів був пройдений маршрут: м. Яремче – р. Жонка - хр. Явірник – р. Женець – пол. Хом’яків – г. Синяк – г. Бабин Погар – пер. Столи – р. Довжинець – пол. Плоска – г. Черна Клива – г. Братківська – пер. Легіонів – р. Плайська - пол. Рущина – г. Сивуля Мала – г. Кепута Велика – пер. Німецький – г. Попадя – Верх Чорної Ріки – с. Синевірська Поляна.

Всі учасники походу долали природні перешкоди з оптимістичним настроєм, незважаючи на мінливу погоду в горах. За два тижні група пройшла більше 200 км, рухаючись складними осипами, заростями жерепу, вирубками, звивистими лісовими стежками, долаючи річки вбрід, а місцями по високотрав’ю взагалі без стежок. Група здійснила підйоми на складні вершини – г. Явірник Горганський, г. Чорна Клива, г. Попадя, насолодилась проходженням мальовничими хребтами східних, центральних та західних Горган.

Відмінна фізична підготовка та позитивний морально-психологічний настрій учасників походу допомогли їм згуртовано пройти всі перешкоди, які були запланованими та виникали під час руху. А мінлива погода, що супроводжувала два тижні, додавала яскравих фарб у буденність денних переходів.

За доброю традицією на маршруті була проведена краєзнавча робота – вивчення нових для учасників туристської групи географічних об’єктів та знайомство з історико-культурними пам’ятками міст і сіл до початку та після завершення маршруту, адже похід було пройдено автономно, жодного разу не спускаючись у населені пункти.

Незабутні враження завжди залишає в спогадах загадкова природа Карпатських гір і не дає спокою учасникам походу до нової зустрічі з ними, про яку почав одразу мріяв кожен, сівши у потяг, що віз його до рідного Запоріжжя!

Категорія: Робота гуртків | Переглядів: 217 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Вересень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz