Четвер, 28.03.2024, 22:52
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

10:33
Презентація науково-популярних видань КЗ «Центр туризму» ЗОР за підсумками обласних пошуково-дослідних програм учнівської молоді

Презентація науково-популярних видань КЗ «Центр туризму» ЗОР
за підсумками обласних пошуково-дослідних програм учнівської молоді:
«УСНА ІСТОРІЯ ЗАПОРІЗЬКОГО КРАЮ. Випуск 1. Мелітопольщина» та «ВИЗНАЧНІ ДЕРЕВА ЗАПОРІЗЬКОГО КРАЮ».

21 грудня 2020 року в приміщенні КЗ «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» ЗОР заступник директора з НМР Шелегеда В.І. та завідувач відділу краєзнавства та патріотичного виховання Янущенко Д.В. провели презентацію науково-популярних видань «Усна історія Запорізького краю: матеріали етнографічної експедиції юних краєзнавців. – Випуск 1. Мелітопольщина» (автор Сало Ю.О.) і «Визначні дерева Запорізького краю» (автор Шелегеда В.І.).

На заході були присутні представники органів виконавчої влади , галузі освіти і науки, лісової справи, краєзнавства. Заступник голови Запорізької обласної держаної адміністрації Свистун Олександр Іванович привітав авторів та зазначив, що робота з учнівською молоддю є дуже важливою для розвитку Запорізького краю. Ці видання дають можливість пізнати свій край, зрозуміти красу рідної природи та навчитись вести спостереження за нею.

На заході відбулось урочисте нагородження учасників презентації грамотами Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді та Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації Мірущенко О.П., Водоп’ян В.В. та Білівненка С.М. Науково-популярна книга «Визначні дерева рідного краю» була підготовлена в рамках обласної міжвідомчої програми учнівської молоді «Ліси Запорізького краю», започаткованої Департаментом освіти і науки Запорізької облдержадміністрації, КЗ «Центр туризму» ЗОР і Запорізьким обласним управлінням лісового та мисливського господарства.

У книзі вперше зібрана інформація про більше ніж 60 вікових і меморіальних дерев Запорізької області (а з урахуванням алей, парків і груп дерев – більше 200), виявлених і описаних пошуковими учнівськими групами впродовж 2019-2020 років на території 11 районів (міст) Запорізької області.

Книга добре ілюстрована фотографіями, які доповнюють живу та цікаву розповідь.

Збірку «Усна історія Запорізького краю: матеріали етнографічної експедиції юних краєзнавців. – Випуск 1. Мелітопольщина» випущено в рамках обласної програми учнівської молоді «Мандруємо Запорізьким краєм».

У виданні відтворено матеріали етнографічної експедиції юних краєзнавців та педагогів КЗ «Центр туризму» ЗОР до сіл Мелітопольського району Запорізької області: Новгородківка, Степне, Мар’ївка, Полянівка, Золота Долина, Ромашки, Долинське – місцями колишніх німецьких та чеської колоній, здійсненої в червні 2019 року. Видання побудовано на основі записів спогадів мешканців методом усної історії та містить багатий фото-ілюстративний матеріал, який доповнює живу та цікаву розповідь.

Ознайомитись з виданнями можна у бібліотеці КЗ «Запорізький обласний центр туризму та краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» ЗОР за адресою вул. Немировича-Данченка 46а або в КЗ «Обласна універсальна наукова бібліотека» за адресою проспект Соборний 142.

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 257 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz