Субота, 27.04.2024, 03:20
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

16:10
Про Всеукраїнські конференції у м. Донецьк та у м. Харків

Запоріжанки на Всеукраїнській конференції у Донецьку

29 та 30 листопада 2013 року делегація Запорізької області прийняла участь у відбулася VII Всеукраїнській краєзнавчій конференції «Південно-Східна Україна: зі стародавності у XXI сторіччя» у Донецьку. Складалася наша делегація всього з керівника та однієї учениці, а саме – керівник гуртків КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР, вчитель Матвіївського ЗНВК «Всесвіт» ЗаяцьЛариса Володимирівна та вихованка КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР, учениця Матвіївського ЗНВК «Всесвіт» - Котелевець Анна.

Не дивлячись на те, що кількісний склад делегації був такий невеличкий, Лариса Володимирівна та Анна отримали справжнє задоволення від проведеного часу на Донбаській землі. На конференції Аня з честю представила свою пошуково-дослідницьку роботу, заслухала творчі надбання своїх однолітків, отримала корисні поради на майбутнє від професійного журі. Як і інші учасники конференції, Анна отримала диплом за активну та плідну роботу на ниві краєзнавства та в рамках конференції «Південно-Східна Україна: зі стародавності у XXI сторіччя».

Дозвілля учасників конференції було насичене яскравими та цікавими подіями – прогулянка нічним Донецьком, відвідування музею Великої вітчизняної війни, вечори знайомства « У колі друзів». Наші запорізькі учасники отримали море приємних вражень від часу проведеного в Донецьку, і сподіваємось, що ця поїздка надихне їх на нові звершення на краєзнавчій ниві.

Додаткову інформацію про конференцію дивіться на сайті Донецького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Культорганізатор краєзнавчого відділу
Похилько С.П.












Наші вихованки на філософській конференції у Харкові.

З 15 по 18 січня в Харкові була проведена Всеукраїнська філософська конференція ім. Г. Сковороди «Тобі мій рід, мій нарід…». В конференції прийняла участь і делегація Запорізького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді. До складу делегації ввійшли вихованки Центру, а саме:
- Драгомерецька Анастасія, учениця ЗОШ № 80, Комунарського району, м. Запоріжжя (кер. Янущенко Д.В.);
- Рева Ольга, учениця Просторівської ЗОШ Чернігівського району (кер. Похилько Н.А.);
- Степаненко Ангеліна, учениця Костянтинівського РНВО № 1 «Таврія» (кер. Горбова О.А.).

Наші вихованки прийняли участь в тематичній екскурсії до с. Сковородівка, де розташований музей Григорія Савича Сковороди. До речі, музей більше нагадує маєток (хоча так і було ще років 150 тому) – гарна кам’яна будівля музею, а навколо – великий парк, що спускається до «лісового» озера. Дівчата не лише прийняли участь в екскурсії, а й пройшлися шляхами українського філософа, дізналися про його життя, його світогляд.

Безпосередньо конференція – захист філософсько-пошукових робіт – відбулася в Харківському університеті ім. Каразіна. Вихованки нашого центру гідно представили Запорізьку область та отримали грамоти, за активну участь в філософській конференції.

Загалом, від КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР до Харкова були направлені роботи 8 вихованців краєзнавчих гуртків. Та, на жаль, організатори конференції мали обмежити кількість учасників від делегацій – кількість бажаючих висловитись на конференції була дуже великою. Та до збірки філософських робіт учнівської молоді ввійшли роботи всіх наших вихованців, серед яких також: - Рогатін Денис, учень ЗОШ № 32, Хортицького району м. Запоріжжя (кер. Похилько С.П.); - Пєшикова Валерія, учениця БЛ № 99, Хортицького району м. Запоріжжя (кер. Шелегеда О.Р.); - Головачов Даніїл, учень колегіуму «Елінт» Ленінського району м. Запоріжжя (кер. Окорокова І.Г.); - Степаненко Олена, учениця Просторівської ЗОШ Чернігівського району (кер. Похилько Н.А,); - Чеботаєва Тетяна, учениця Костянтинівського РНВО № 1 «Таврія» (кер. Горбова О.А.).

Сподіваємось, що і надалі наші гуртківці активно прийматимуть участь у щорічній Всеукраїнській філософській конференції та прославлятимуть нашу область гарними здобутками.

Більш детальну інформацію про конференцію дивіться на сайті УДЦТКУМ.

Культорганізатор краєзнавчого відділу
Похилько С.П.







Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 618 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz