Вівторок, 19.03.2024, 04:31
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

15:11
Продовження реалізації програми «Ліси Запорізького краю» у 2021 році

Продовження реалізації програми «Ліси Запорізького краю» у 2021 році

24 березня 2021 року у КЗ «Центр туризму» ЗОР відбувся обласний онлайн семінар «Вивчення і збереження з учнями лісових екосистем, вікових і меморіальних дерев». Він проводився в рамках туристсько-краєзнавчої програми «Ліси Запорізького краю», яка покликана привернути увагу учнівської молоді та громадськості до охорони та опіки над лісовими екосистемами, а також старими та меморіальними деревами. Все це допомагає популяризувати естетичні, історичні та екологічні цінності лісів.

Даний семінар виступив логічним етапом реалізації цієї програми. Учасників привітали заступник начальника відділу кадрової роботи, професійної освіти та координації діяльності навчальних закладів Людмила Поліщук та директор КЗ «Центр туризму» ЗОР Олександр Романчук. Головний координатор програми «Ліси Запорізького краю» Віталій Шелегеда представив підсумки її реалізації у минулому році та поділився планами й ідеями на 2021 рік.

Загальні навчальні блоки на семінарі стосувалися теми вивчення лісових екосистем з учнями у польових умовах, а також проектування природоохоронної та навчально-пошукової роботи з учнями.

Важливо, що до співпраці в сфері вивчення та збереження лісових екосистем долучилися й вищі навчальні заклади нашої області: Запорізький національний університет, Мелітопольський державний педагогічний університет ім. Б. Хмельницького та Таврійський державний агротехнологічний університет ім. Дмитра Моторного. Так, доценти кафедри генетики та рослинних ресурсів біологічного факультету ЗНУ Ірина Приступа та Світлана Яковлєва-Носарь ознайомили учасників семінару з актуальними проблемами лісорозведення у степовій зоні та надали рекомендації з вивчення з учнями у польових умовах структури і стану лісових екосистем.

Дуже зацікавила учасників доповідь Ельнари Аюбової, викладача кафедри геоекології та землеустрою Таврійського державного агротехнологічного університету ім. Дмитра Моторного, яка розповіла чимало цікавих фактів про птахів, що гніздяться на території нашого краю та різноманітні методики їх вивчення й дослідження. У свою чергу Світлана Гришко, доцент кафедри фізичної географії та геології природничо-географічного факультету МДПУ ім. Б. Хмельницького надала важливі рекомендації з проведення спостережень і досліджень з учнями впливу лісу на довкілля.

Культорганізатор методичного відділу Тетяна Крижановська ознайомила всіх учасників семінару з регламентом та основними рекомендаціями щодо проведення обласної акції «Посади своє дерево та збережи його - 2021» як складової туристсько-краєзнавчої програми «Ліси Запорізького краю».

Таким чином, учасники обласного онлайн семінару «Вивчення і збереження з учнями лісових екосистем, вікових і меморіальних дерев» не лише ознайомилися з сучасними технологіями викладання дисципліни «Лісові екосистеми рідного краю», розглянули методи та прийоми навчання вихованців дисциплінам природничо-краєзнавчого напряму у польових умовах, але й отримали практичні рекомендації щодо покращення якості природничої освіти. Дякуємо учасникам семінару за плідну роботу та сподіваємося на активну подальшу співпрацю.

Категорія: Методичний відділ | Переглядів: 413 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 2
2 elnaraaybova8181  
Дякую  за організацію такого чудового заходу! Ви робити дуже потрібну справу, пропагуючи серед учнів дослідницьку роботу та дбайливе ставлення до природи рідного краю. Сподіваюся, що і надалі будемо брати участь в таких семінарах.

1 вика  
Дуже цікавий і потрібний захід, який поєднав позашкільні заклади освіти і університети Запорізької області у спільній справі - дослідженні і збереженні лісових екосистем. Дякуємо організаторам зустрічі за продовження реалізації програми "Ліси Запорізького краю" і популярізацію серед учнівської молоді та громадськості необхідності збереження степових лісових екосистем. Успіхів Вам у подальшій науково-просвітницькій діяльності і сподіваємость на подальшу співпрацю!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz