Вівторок, 19.03.2024, 13:25
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

10:56
Проведена обласна щорічна нарада методистів та туроргів управлінь освіти з питань розвитку дитячо-юнацького туризму і краєзнавства

25.02.2010 р. у приміщенні КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР проведена обласна щорічна нарада методистів та туроргів рай(міськ) управлінь освіти з питань розвитку дитячо-юнацького туризму і краєзнавства, екскурсійної роботи з учнями, започаткована у 2006 році.

На нараді були присутні представники з 18 районів (міст) Запорізької області, облУОН, КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР.

Відкрили нараду Чурикова Л.В., завідувач сектором виховної роботи та позашкільних закладів управління освіти і науки  Запорізької облдержадміністрації, та директор КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Митрофанова Т.Г., які у своїх виступах підкреслили важливість туристсько-краєзнавчої роботи у навчально-виховному процесі освітніх закладів області.

З аналізом стану дитячого туризму і краєзнавства у 2009 році, планом масових заходів і заходів з підвищення кваліфікації педагогічних кадрів на 2010 рік виступили заступники директора КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Савельєва Г.Г., Шелегеда В.І., звідувач методичним відділом центру Петроченко В.І.

На підставі звітних матеріалів КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР і райВО області підготовлена інформаційно-аналітична збірка «Стан дитячого туризму і краєзнавства у Запорізькій області – 2009 рік», з якою можна познайомитися на сайті КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР, розділ «Бібіліотека».

Про досвід роботи з учнями у напрямку туризму і краєзнавства виступили методист Куйбишевського БДЮТ Олексенко С.В., організатор туристсько-краєзнавчої роботи у Пологівському районі Горулько С.С.

Підвели підсумки наради директор центру Митрофанова Т.Г., яка запропонувала конкретні шляхи взаємодії навчальних закладів області зі створення розгалудженої мережі профільних гуртків, і Чурікова Л.В.,  завідувач сектором виховної роботи та позашкільних закладів управління освіти і науки  Запорізької облдержадміністрації, яка підкреслила необхідність постійного контролю з боку адміністрацій ВО області за станом туристсько-краєзнавчої роботи.

Всі учасники наради отримали підбірку друкованих матеріалів центру, в тому числі: вісник ЗОЦТКУМ «Календар обласних масових заходів для учнівської молоді з туристсько-краєзнавчою спрямованістю на 2010 рік (накази, положення і умови)»  у двох частинах, довідник «Природа рідного краю», збірку кращих робіт учнів – учасників обласної краєзнавчої конференції «Мій рідний край» у двох частинах – гуманітарне і природниче краєзнавство; а також СД-диск з навчальними програмами і методичними рекомендаціями з ріних напрямків туристсько-краєзнавчої роботи.


Категорія: Новини Центру | Переглядів: 815 | Додав: Андрей
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz