П`ятниця, 29.03.2024, 11:32
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

14:38
Проведено краєзнавчу експедицію Запорізькою областю

Проведено краєзнавчу експедицію Запорізькою областю

З 6 по 9 травня 2017 р. було проведено експедицію Кам’янсько-Дніпровським та Великобілозерським районами Запорізької області. В експедиції з історичного краєзнавства взяли участь 2 гуртка КЗ «Центр туризму» ЗОР (керівники Горбова О. А. та Мєлай В. В.), загальна кількість учасників склала 22 особи. Експедиція здійснювалась у формі походу 2 с. с. Маршрут походу був наступний: м. Кам’янка-Дніпровська – р. Велика Білозерка – с. Качкарівка – Цимбалови Могили – с. Велика Білозерка (4 дні, 50 км).

Під час експедиції було здійснено опис сучасного стану курганів, що траплялися на маршруті, залишків укріплень російсько-турецької війни 1735 – 1739 рр., а також зібрано спомини місцевих жителів про минуле свого цього краю та події німецько-російської війни 1941 – 1945 рр.

Також групою було відвідано Кам’янсько-Дніпровський районний історико-археологічний музей, у якому представлено експонати металургії, зброї, побуту, торгівлі тощо з таких відомих пам’яток археології як Мамай – гора, «Солоха», «Кам’янське городище». З козацькою добою та святинями запорозьких козаків учасники були ознайомлені в експозиції «Кам’янський затон», у якій були представлені різні речі, друковані та рукописні документи. Також був оглянутий зал, що висвітлює події німецько-російської війни 1941-1945 рр., та зал сучасних подій, пов’язаних з війною на сході України. Після екскурсії учасники експедиції доторкнулися до мистецтва виготовлення виробів на гончарному колі, взявши участь у майстер-класі з виготовлення кераміки місцевого майстра Євгена Караманова.

По закінченні експедиції у с. Велика Білозерка, учні відвідали краєзнавчу кімнату у Великобілозерському районному будинку культури, де ознайомились з історією села на прикладі зібраних експонатів. Експедиційна група також взяла участь в урочистих заходах зі святкуванні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні територією Великобілозерського району 8-9 травня.

Учасники експедиції щиро дякують за теплий прийом та допомогу в організації екскурсійної програми керівнику ВО Великобілозерської РДА Осіпчук Марії Григорівні, директору Кам’янсько-Дніпровського районного історико-археологічного музею Чернявській Аліні Олександрівні та керівнику гуртка КЗ «Центр туризму» Орел Альоні Володимирівні.

Використані експедиційні методи дослідження дозволили дітям відпрацювати на практиці теоретичні знання, отримати нові навики і вміння. Зібрані під час експедиції матеріали будуть основою для написання робіт до Всеукраїнського конкурсу на кращу туристсько-краєзнавчу експедицію учнівської молоді з активним способом пересування «Мій рідний край» та Всеукраїнської експедиції учнівської та студентської молоді «Моя Батьківщина – Україна».

керівник туристських груп (експедицій)
туристсько-краєзнавчого відділу Янущенко Д. В.

Категорія: Робота гуртків | Переглядів: 738 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz