Четвер, 02.05.2024, 00:05
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

10:18
У КЗ «Центр туризму» ЗОР провели установчий семінар-нараду з реалізації обласної програми для учнівської молоді «Ліси Запорізького краю»

У КЗ «Центр туризму» ЗОР провели установчий семінар-нараду з реалізації обласної програми для учнівської молоді «Ліси Запорізького краю»

6 березня 2019 року у приміщенні комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради (далі КЗ «Центр туризму» ЗОР) відбувся обласний установчий семінар-нарада з реалізації обласної програми для учнівської молоді «Ліси Запорізького краю»

У семінарі-нараді взяли участь 37 чоловік, в тому числі методисти відділів освіти територіальних громад, директори, заступники директорів, вчителі освітніх закладів, з Кам’янсько-Дніпровського, Новомиколаївського, Приморського районів області, Комунарського району м. Запоріжжя, міст Енергодар, Мелітополь, Бердянськ; Біленьківської, Великобілозерської, Гуляйпільської, Михайлівської, Чернігівської територіальних громад, а також співробітники КЗ «Центр туризму» ЗОР, Запорізького лісомисливського господарства, ЗНУ, КЗ «ЗОІППО»ЗОР, НЗ «Хортиця».

Захід транслювався в прямому ефірі в Фейсбуці, що вже є звичною практикою в КЗ «Центр туризму» ЗОР, і дало можливість спостерігати за семінаром широкому колу зацікавлених осіб, які не мали змогу бути присутнім на ньому.

Привітальним словом розпочав роботу установчого семінару-наради Олександр Романчук, директор КЗ «Центр туризму» ЗОР, після чого було надано слово Віталію Шелегеді, заступнику директора КЗ «Центр туризму» ЗОР, відповідальному за реалізацію обласної програми для учнівської молоді «Ліси Запорізького краю».

Далі, згідно програми установчого семінару-наради, відбулися виступи за темами:

- Особливості лісового господарства у Запорізькій області. Шляхи взаємодії обласного управління лісового господарства з навчальними закладами області з організації робіт з посадки лісу та уходу за ним – представив присутнім Кобзар Володимир, перший заступник начальника Запорізького обласного управління лісового та мисливського господарства;

- Організація просвітницьких заходів з учнями – учасниками програми за участю працівників лісу - презентувала Богомолова Наталія, методист Регіонального науково-методичного центру «Освіта та громадянське суспільство» КЗ «ЗОІППО» ЗОР. Також, Наталія Богомолова провела тренінгову вправу «Жива енциклопедія лісника», яка викликала великий інтерес аудиторії і дала можливість всім провести плідні інформативні бесіди зі співробітниками лісництв, національного заповідника «Хортиця», ЗНУ;

- Обласна туристсько-краєзнавча експедиція «Визначні дерева рідного краю»: мета, завдання, план дій на 2019 рік. Методичне забезпечення освітньої та пошукової роботи з учнями. Особливості підведення підсумків програми в 2019 році – доповідав Віталій Шелегеда, заст. директора КЗ «Центр туризму» ЗОР;

- Про літній польовий наметовий туристсько-краєзнавчий табір «Степові лісництва Запорізького краю»: умови його проведення, проект програми – доповіла Світлана Янущенко, методист КЗ «Центр туризму» ЗОР;

- Про заплановані виховні заходи, приурочені до дня лісу та робіт з висадки саджанців. Методичне та дидактичне забезпечення виховної роботи з учнями – розповіла присутнім Анастасія Дементьєва, культорганізатор КЗ «Центр туризму» ЗОР.

На семінарі були висвітлені актуальні питання, які стосуються безпосередньої реалізації обласної програми «Ліси Запорізького краю». Представників районних та міських відділів освіти, територіальних громад, освітніх закладів організатори закликали до тісної співпраці задля того, щоб учнівська молодь мала змогу не лише прийняти активну участь в Програмі, а й зацікавилась у продовжені вивчення теми лісів, дослідження в подальшому лісових угідь Запорізького краю.

Після закінчення семінару були надані фахові консультації стосовно участі освітніх закладів та територіальних громад в Програмі «Ліси Запорізького краю» у 2019 році.

Всі матеріали семінару викладені в розділі «Методичний відділ» - «План заходів методичного відділу на 2019 рік».

Також можна перейти тут

Переглядів: 549 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz