П`ятниця, 26.04.2024, 16:19
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

13:33
Участь делегації Запорізької області у ІІІ Всеукраїнській історико-краєзнавчій конференції «Державотворчі процеси в Україні»

Участь делегації Запорізької області у ІІІ Всеукраїнській історико-краєзнавчій конференції
«Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття»

З 25 по 27 березня в м. Черкаси відбулась ІІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття» (далі – конференція). Запорізьку область представляли вихованці КЗ «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, молоді та спорту учнівської молоді» ЗОР (керівник делегації завідувач відділу краєзнавства та патріотичного виховання Янущенко Д. В.).

Захід проводиться Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді спільно з Управлінням освіти і науки Черкаської облдержадміністрації, Черкаським обласним Центром туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді, Черкаським Національним університетом ім. Б. Хмельницького, Черкаською обласною організацією Національної спілки краєзнавців України.

Урочисте відкриття, відбулось у приміщенні актового залу Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького З привітальними словами до учасників конференції звернулись представники Міністерства освіти і науки України, а також директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Сергій Неділько.

Робота в секціях проходила на базі Черкаського національного університету. Юні дослідники Запорізької області виступили зі своїми доповідями:

• В секції «Культура як складова пошуку шляхів само ідентифікації українського народу» свою роботу «Воля і свобода образотворчості Євромайдану в контексті українського державотворення» представила Олійник Аліна, учениця Костянтинівського РНВО № 1 «Таврія» Мелітопольського району, вихованка гуртка «Історичне краєзнавство» КЗ «Центр туризму» ЗОР (керівник Горбова О.А.);

• В секції «Історико-краєзнавчі та природні туристсько-рекреаційні об’єкти України» свою роботу із темою «Проблеми збереження археологічних та історичних пам’яток у сучасній Україні на прикладі Запорізької області» представила учениця Запорізької ЗОШ № 15, вихованка КЗ «Центр туризму» ЗОР Чикалова Евеліна (керівник Янущенко Д.В.).

Програма конференції супроводжувалась різними екскурсійними заходами та була різноманітною і насиченою. Вже в перший день по приїзду учасникам було проведено цікаву екскурсію містом Черкаси. А на другий день по закінченню роботи в секціях на учасникам конференції було проведена екскурсія Черкаським обласним краєзнавчим музеєм. На 3 день конференції учасники відвідали с. Сахнівка, де була проведена екскурсія Авторською О. А. Захаренка середньою загальноосвітньою школою, а після переїзду до смт Стебелів, де учасники відвідали Літературно-меморіальний музей І. С. Нечуя-Левицького.

Після чого відбувся переїзд до м. Корсунь-Шевченківський, де була проведена екскурсія державним історико-культурним заповідником. Там же відбулось було проведено і закриття конференції. Делегація Запорізької області була нагороджена грамотами Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, а також отримала збірники матеріалів конференції та подарунки у вигляді краєзнавчої літератури та сувенірів.

В цілому ж всі учасники поїздки отримали цінний досвід, який обов’язково знадобиться при майбутній пошуково-дослідній роботі, та незабутні позитивні враження від поїздки.

завідувач відділу краєзнавства та
патріотичного виховання Янущенко Д. В.

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 560 | Додав: Admin2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz