П`ятниця, 26.04.2024, 05:27
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

13:59
Участь гуртківців КЗ «Центр туризму» ЗОР у міжнародній волонтерській скаутській акції «Світло Миру з Віфлеєму»

ІНФОРМАЦІЯ
щодо участі гуртківців КЗ «Центр туризму» ЗОР у міжнародній волонтерській скаутській акції «Світло Миру з Віфлеєму»

З 15 по 21 грудня 2017 року вихованці КЗ «Центр туризму» ЗОР під керівництвом Ніколаєва О.С. та представники громадських організацій «Національна організація скаутів України» та «Обласна дитяча скаутська організація «Слідопит» у складі 8 осіб взяли участь у Міжнародній скаутській волонтерській акції «Світло Миру з Віфлеєму», що відбулася у м. Краків.

Подорож була дуже насиченою і цікавою. Наша програма почалася зі Львова. Велика вдячність Львівському центру туризму, краєзнавства та екскурсій за гостинність та організацію цікавих екскурсій. Ввечері ми вирушили до м. Краків. Наступного дня, по приїзду у місто Краків, ми зустріли наших братів та сестер по скаутингу з міст Дніпро та Київ та взяли участь у різдвяному квесті, який був організований польськими скаутами. А ввечері того ж дня здійснилася подія, задля якої ми їхали в таку далечінь. У королівському палаці Вавель австрійські скаути передали Вогонь Миру з Віфлеєму скаутам з Польщі та України. На урочистому заході були присутні більше тисячі учасників. Закінчилась церемонія ходою до центральної площі міста, де всі учасники мали змогу обмінятися вогниками та поспілкуватися в неформальній атмосфері.

Наступні два дні ми брали участь в екскурсійних програмах по місту Краків. Знайомство з традиціями, мовою та законами європейської країни – це завжди визначний пізнавальний досвід для наших дітей. Ми сподіваємося, що вони зроблять вірні висновки та почнуть, коли прийде їх час, будувати свою країну та робити її кращою, починаючи з себе.

На зворотньому шляху ми знову завітали до Львівського центру та в урочистій атмосфері передали працівникам цього чудового закладу Вогонь Миру, а також побували на екскурсії по Лечаківському кладовищу. Це місце, на якому спочивають одні з самих відомих постатей України. Також ми завітали на місце поховання Івана Франка, а потім відвідали меморіал, присвячений захисникам України. Коли ми приїхали додому, на вокзалі нас вже чекали наші друзі – представники скаутів Енергодарського центру туризму, краєзнавства та спорту, благодійного фонду «Слідопит», а також батьки, та пересічні запорожці, з якими ми поділилися часткою нашого Вогню щастя та радості.

На наступний день скаути донесли Світло Миру у рідний Центр туризму. Його урочисто передали учасники акції виконуючому обов’язки директора Савельєвій Г.Г. в присутності педагогічного колективу Центру. Потім скаути попрямували до міської адміністрації, де запалили світло біля стенду пам’яті бійцям, які загинули, захищаючи незалежність України в Донецькій та Луганській областях. А 23-го грудня Світло Миру було передано скаутам Веселівського району, гуртківцям нашого Центру, щоб воно і надалі мандрувало по Запорізькій області та несло людям світ надії та щастя впродовж новорічних свят.

Методист КЗ «Центр туризму» ЗОР Ніколаєв О.С.

 
Категорія: Робота гуртків | Переглядів: 523 | Додав: Admin2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz