Четвер, 28.03.2024, 15:51
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

10:16
Участь команди Запорізької області у ХІ Всеукраїнському зльоті юних туристів-краєзнавців

Участь команди Запорізької області у ХІ Всеукраїнському зльоті юних туристів-краєзнавців

З 19 по 24 липня 2017 року на базі Центрального табору туристського активу учнів України у с. Осій (Закарпатська область) відбувся ХІ Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців.

Участь у Всеукраїнському зльоті традиційно приймала і команда Запорізької області, у наступному складі:

Керівники команди:

- Янущенко Дмитро Вікторович – керівник туристських груп (експедицій) туристсько-краєзнавчого відділу КЗ «Центр туризму» ЗОР, керівник гуртка пішохідного туризму КЗ «Центр туризму» ЗОР;

- Горбова Ольга Анатоліївна – вчитель історії та права Костянтинівського РНВО № 1 «Таврія» (Мелітопольський район), керівник гуртка історичного краєзнавства КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Команда:

- Бєлікова Валерія (учениця Костянтинівського РНВО № 1 «Таврія», вихованка гуртка КЗ «Центр туризму» ЗОР, керівник Горбова О. А.);

- Квасов Максим (учень Костянтинівського РНВО № 1 «Таврія», вихованець гуртка КЗ «Центр туризму» ЗОР, керівник Горбова О. А.);

- Кривцов Денис, капітан, (учень Костянтинівського РНВО № 1 «Таврія», вихованець гуртка КЗ «Центр туризму» ЗОР, керівник Горбова О. А.);

- Кудря Поліна (учениця Костянтинівського РНВО № 1 «Таврія», вихованка гуртка КЗ «Центр туризму» ЗОР, керівник Горбова О. А.);

- Олійник Аліна (учениця Костянтинівського РНВО № 1 «Таврія», вихованка гуртка КЗ «Центр туризму» ЗОР, керівник Горбова О. А.);

- Пітюренко Нікіта (учень Запорізької ЗОШ «ОСНОВА», вихованець гуртка КЗ «Центр туризму» ЗОР, керівник Янущенко Д. В);

- Левченко Віталій (учень Запорізької ЗОШ № 90, вихованець гуртка КЗ «Центр туризму» ЗОР, керівник Янущенко Д. В);

- Чикалова Евеліна (учениця Запорізької ЗОШ № 15, вихованка гуртка КЗ «Центр туризму» ЗОР, керівник Янущенко Д. В).

Програма Зльоту передбачала роботу за шістьма напрямами краєзнавчих досліджень: історичне краєзнавство, археологія, фольклор і етнографія, екологія, географічне та геологічне краєзнавство, які реалізовувались у різних змаганнях та конкурсах.

Першого дня, одразу після урочистого відкриття Зльоту, було проведено конкурс «Візитка команди», у якому учасники презентували себе, край, який вони представляли, та свою уяву про Закарпатський край, що гостинно прийняв усі команди на період змагань. Команда Запорізької області гідно презентувала себе та свій регіон і посіла 4 місце у цьому конкурсі.

Наступного дня команди демонстрували рівень своїх знань з різних напрямів краєзнавства у секціях «Творчих майстерень». Кожен вихованець представляв звіт про краєзнавчо-дослідницьку роботу експедиційного загону, членом якого він є, за останні два роки (період від попереднього Зльоту).

Учасники команди Запорізької області гідно представили наш край і свою краєзнавчу роботу, та посіли такі місця у секціях:

«Історичне краєзнавство» – Чикалова Евеліна, ІІІ місце;

«Археологія» – Квасов Максим, 7 місце;

«Фольклор і етнографія» – Бєлікова Валерія, 8 місце;

«Екологія» – Олійник Аліна, І місце;

«Географічне краєзнавство» – Пітюренко Нікіта, 4 місце;

«Геологія» – Левченко Віталій, 6 місце.

Підсумком стало загальне 8 місце, яке посіла наша область у творчих майстернях (результат команди визначався за сумою балів, отриманих під час роботи усіх шести секцій).

Цього ж дня, ввечері був проведений конкурс «Туристсько-краєзнавча вікторина», у якому наша команда не змогла вийти в лідери і посіла 13 місце.

Проходження туристсько-краєзнавчого експедиційного маршруту було поділено організаторами на два дні. Маршрут проводився за принципом «ралі». Команді потрібно було показати не тільки рівень знань за напрямами краєзнавчих досліджень на контрольно-залікових станціях, а й рівень туристсько-спортивної підготовки на технічних етапах та вміння орієнтуватися на місцевості.

Наша команда продемонстрували на маршруті свої гарні вміння і знання, зайнявши у запеклій боротьбі в перший день проміжне 3 місце серед команд. Підсумком другого дня змагання стало ІІ місце нашої команди, яке виявилось і загальним результатом команди за підсумками 2 днів.

В останній день змагань закінчувалась програма конкурсом-захистом за темою «Легенди української землі», в якому учасники відтворювали легенду у формі сценічного літературно-мистецького дійства. Команда нашої області представила дуже яскраве, автентичне, художньо оформлене і патріотичне інсценування легенди про відважного кошового отамана Сірка. За оцінками журі цього конкурсу, команда зайняла 8 місце серед учасників. Загалом же, за сумою місць у конкурсній програмі, Запорізька область зайняла 10 місце.

Приємною для була церемонії закриття Зльоту, на якій наша команда була нагороджена пам’ятним кубком та грамотою Міністерства освіти і науки України за ІІ місце на туристсько-краєзнавчому експедиційному маршруті, а всі учасники і керівники отримали грамоти Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді. Також грамотами Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді були нагороджені призери «Творчих майстерень», а також Квасов Максим за відтворення змісту і духу козацької доби у конкурсі-захисті за темою «Легенди української землі».

Крім того, під час подорожі до місця проведення Зборів, група відвідала у м. Київ такі місця як Майдан Незалежності, Алею Героїв Небесної Сотні, Маріїнський парк, Михайлівський Золотоверхий монастир, Андріївський узвіз, та інші пам’ятки, а також відвідали Національний музей історії України. Повертаючись зі Зльоту команда провела незабутній день у Національному музеї народної архітектури та побуту України (архітектурно-ландшафтний комплекс усіх етнокультурних регіонів нашої країни, що розташований на південній околиці м. Київ, поблизу місцевості «Пирогів»).

В цілому ж поїздка пройшла в дружній атмосфері, учасники отримали багато нових вражень, позитивні емоції, зустріли нових друзів та однодумців з різних куточків України.

"Візитка команди"

Завантажити можна тут.

Конкурс-захист краєзнавчо-дослідницької роботи за темою «Легенди української землі»

Завантажити можна тут.

керівник туристських груп (експедицій) туристсько-краєзнавчого відділу Янущенко Д. В.

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 814 | Додав: Admin2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz