П`ятниця, 26.04.2024, 09:08
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

11:40
В КЗ «Центр туризму» ЗОР відбувся Місячник безпеки життєдіяльності

В КЗ «Центр туризму» ЗОР відбувся Місячник безпеки життєдіяльності

В КЗ «Центр туризму» ЗОР відбувся Місячник безпеки життєдіяльності Протягом листопада 2021 року у КЗ «Центр туризму» ЗОР було проведено Місячник безпеки життєдіяльності з метою закріплення знань, умінь та навичок, а також відпрацювання дій вихованців у випадках виникнення надзвичайних ситуацій.

Керівники гуртків Центру проводили з вихованцями бесіди та влаштовували перегляди відеофільмів на теми: - Безпека на дорогах, залізничних переїздах та правила дорожнього руху; - Небезпека отруйних грибів, тварин, рослин; - Як попередити і запобігти надзвичайній ситуації в побуті та під час туристських подорожей; - Правила поводження з вогнем у побуті, в поході; - Знаходження невідомих вибухонебезпечних предметів; - «Безпечне дитинство – майбутнє країни»; - «Алгоритм дій під час пожежі в лісі».

Вихованці взяли участь у конкурсі малюнків «Що таке безпека на дорозі?», «Протипожежна безпека вдома і в поході», «Обери життя», «ДСНС очима дітей»; закріпили свої знання з теми «Домедична допомога»: провели практичні заняття з умовно постраждалими у ДТП та надзвичайних ситуаціях, виготовили рятувальні ноші для транспортування потерпілого. Також проведено навчання щодо відпрацювання плану евакуації та порядку оповіщення людей на випадок виникнення пожежі.

Керівники гуртків Веселівського відділу КЗ «Центр туризму» ЗОР провели для вихованців гру-квест «Електронебезпека вдома», а також разом з вихованцям відвідали підрозділ МНС. Співробітники служби дали змогу вихованцям спробувати власні сили у випробуванні протипожежної техніки та посидіти в кабіні пожежної машини.

Гуртківці та керівники Приморського відділу поспілкувалися з начальником караулу Бердянської Державної служби надзвичайних ситуацій Сергієм Вейваном, який провів виховну бесіду з питань безпеки життєдіяльності. Під час зустрічі вихованці згадали основні правила безпеки вдома, на вулиці та в місцях з масовим перебуванням людей, засвоїли правила поведінки під час пожежі вдома та на вулиці; дізналися про небезпеку вибухових пристроїв та запам’ятали послідовність дій при їх виявленні.

Також гість продемонстрував спецобладнання, яке використовують рятувальники під час виконання завдань. Деякі із них гуртківці бачили вперше, тому це викликало неабиякий інтерес. В кінці зустрічі всі мали змогу приміряти спецодяг та обладнання і відчути себе рятувальником.

Цікаво, що Сергій Вейван у минулому теж був вихованцем КЗ «Центр туризму» ЗОР. Він поділився з гуртківцями досвідом виконання деяких туристських прийомів, що використовують рятувальники у своїй роботі. І наголосив на тому, що навчання в гуртку полегшило йому виконання рятувальних робіт у Державній службі надзвичайних ситуацій.

Вихованці та керівники гуртків Чернігівського відділу освіти також мали змогу поспілкуватись з начальником 5 ДПРП та 2 ДПРЗ Синицею Романом Олександровичем. Під час зустрічі Роман Олександрович розповів про причини та наслідки пожеж, необхіднісь дотримання правил пожежної безпеки. Безпека життя вихованців завжди на першому місці у керівників гуртків як під час проведення занять, так і під час походів, екпедицій та виховних заходів.

Керівники гуртків не обмежубться рамками Місячника безпеки життєдіяльності, а весь час тримають безпеку вихованців на контролі.

 
Категорія: Робота гуртків | Переглядів: 220 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz