П`ятниця, 26.04.2024, 05:46
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

15:41
Вечір туристсько-бардівської пісні в стінах КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР

Вечір туристсько-бардівської пісні в стінах КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР 

 13 лютого в стінах КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР пройшов вечір туристсько-бардівської пісні, на якому, коло імпровізованого багаття,  зібралися діти і молодь з краєзнавчих гуртків, їх батьки, колишні вихованці та гості центру. Цей вечір присвячувався загальній улюбленій справі – активному відпочинку, теплому спілкуванню і просто життю. Свято було відкрито добре  всім знайомою піснею «Изгиб гитары желтой...» О. Мітяєва, слова якої, хоча й здаються традиційними для всіх заходів даного типу, проте, кожного разу лунають по особливому, і з плином часу не втрачають своєї актуальності.

 Проведений пісенний майстер-клас  дозволив залучити до участі в концерті  дітей із всіх краєзнавчих гуртків міста, а саме в ньому прийняли участь гуртківці з: ЗОШ №77 (керівник Кучер-Горіла В.О.), ЗОШ № 51 та МГА (керівник Шелегеда О.Р.), гімназії № 50 (керівник Нежива М.А.), ЗОШ № 14 (керівник Хомякова О.М), КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР під керівництвом Бородіна С.Е., Шелегеди  В.І., Тубольцева О.В., Похилько С.П.

«Майстер-клас» - нова форма проведення заходу, основна ідея якої полягала у задіянні якомога більшої кількості гуртківців в святі, наданні їм можливості висловити свої почуття, емоції за допомогою пісні, але не на конкурсній основі, а в дружній атмосфері. Для здійснення даної ідеї, керівниками гуртків Центру були обрані пісні з певного переліку, які впродовж 2-х тижнів діти мали опанувати. В ході ж самого вечору, учасникам майстер-класу був наданий певний час (20хв) для репетиції пісні перед виступом, але вже в супроводі «професійного» музики.  Ну, а головними музиками-гітаристами свята виступили вихованці зі «спеціалізованого» гуртка «Бардівської пісні» під керівництвом Ніколаєва Олексія Сергійовича. Саме вони відповідали за музичний супровід пісень, виконаних іншими вихованцями Центру під час майстер-класу. У виконанні цих гуртківців та під їх акомпонімент на святі пролунали пісні: «Алые паруса», «Кончается четверг» Іваненка О., «Милая моя» Візбора Ю., «Подари мне рассвет» Киреева А., «Вечер бродит» Якушевої А.  та багато інших, не менш красивих та мелодичних композицій. І хоча майстер-клас, як форма проведення вечору бардівської пісні, в нашому Центрі був використаний вперше, проте діти були цілком задоволені і, сподіваємось, не розчаровані такими нововведеннями в культурне життя краєзнавчого осередку області.

 В цілому, в рідних стінах Центру туризму і краєзнавства зібралося близько 70-ти чоловік – юних гуртківців, вже дорослих вихованців, батьків і просто прихильників туристичних вечорів. По завершенні основної частини нашого свята, всі вони мали змогу висловити свої почуття піснею під гітару, що додало особливого сенсу даному заходу. Адже, «Вечір туристсько-бардівської пісні» - це захід, який не має вікових меж, і навпаки – обмін досвідом між поколіннями лише сприяє зближенню краєзнавців, туристів та формуванню   тремтливого   відношення до улюбленої справи – активного відпочинку та пізнанню навколишнього світу. Сподіваємося, що головну мету – згуртувати і зблизити юних краєзнавців міста за допомогою туристичних пісень – досягнуто: і діти, і молодь, і гості пам’ятатимуть – що краще за гори – лише гори, краща ноша – рюкзак за плечима, кращий світанок – зустрінутий особисто тобою, а кращий захід сонця – в оточенні вірних товаришів коло туристського вогнища, де є лише нічна імла та тріскіт багаття, лише тихий перебір струн та чарівна мелодія душевної пісні, звуки якої потопають в обіймах ночі...

       Похилько С.П.

педагог-організатор краєзнавчого відділу КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР


Категорія: Новини Центру | Переглядів: 883 | Додав: Fotlik
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz