П`ятниця, 26.04.2024, 09:42
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

09:19
Відбулася ювілейна літня школа для обдарованих учнів Запорізької області

Відбулася ювілейна літня школа для обдарованих учнів Запорізької області

З 8 до 17 червня 2021 року в Запорізькій області відбулася Літня школа у рамках Малої академії наук. Вже п’ятий рік талановиті, допитливі учні з усієї області мали можливість удосконалювати свої вміння, здобувати нові навики в царині наукових досліджень.

Цьогорічне навчання відбувалося у змішаному режимі: лекції, тренінги та практичні заняття проводилися у форматі онлайн, а з 15 до 17 червня юні науковці мали можливість подорожувати Запорізькою та Херсонською областями.

Уже традиційно навчання проходило за чотирма напрямами: філологічним, фізико-математичним, історико-географічним та хіміко-біологічним.

До роботи Літньої школи були залучені найкращі науковці Запорізького національного, Запорізького медичного, Бердянського педагогічного, Мелітопольського педагогічного і Таврійського аграрно-технологічного університетів та професори Національного університету «Києво-Могилянська академія», а також вчителі-керівники наукових проєктів учнів – переможців ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу МАН 2021.

Протягом навчальних днів учасники ознайомилися з новими підходами у роботі над дослідницькими проектами, спілкували з провідними фахівцями запорізьких вишів щодо методології наукових досліджень та нових тенденцій наукового пошуку.

Дієвим мотиватором для слухачів Літньої школи стала зустріч з учасниками – переможцями ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу МАН-2021, які поділилися досвідом роботи в МАН та секретами свого успіху.

Традиційним у рамках Літньої школи стало виконання індивідуальних або групових проєктів, цьогоріч учасникам було запропоновано обрати соціальний проєкт, який реально втілити в життя підлітками протягом 1 року. Слухачі школи творчо підійшли до цього завдання, саме тому теми проєктів були різноманітними та цікавими. Автори найцікавіших соціальних проєктів отримали подарунки-сувеніри.

Очний етап Літньої школи був емоційним, комунікативним, пізнавальним та насиченим завдяки безлічі заходів і активному спілкуванню слухачів школи. Під час подорожі до м. Мелітополя діти побачили світову пам'ятку давньої культури в Україні - Національний історико-археологічний заповідник «Кам’яна Могила». Неперевершені емоції викликали прогулянки міським парком імені Горького: Алея вишиванок, місцевий Біг Бен, Китайський куточок, фото-локації і ставок з лебедями та качками. Особливо слухачам школи сподобався сучасний спортивний майданчик, на якому хтось спостерігав за цікавим футбольним матчем місцевих команд, а хтось із слухачів Літньої школи сміливо покоряв місцевий скеледром, до речі, аж у 12 метрів заввишки, у супроводі викладачів кафедри туризму МДПУ.

А 16 червня слухачі школи отримали можливість побувати у біосферному заповіднику «Асканія-Нова» імені Ф. Е. Фальц-Фейна. Двогодинна екскурсія та майже п’ятикілометровий маршрут нікого не втомили, бо дендрологічний парк і зоопарк вразили всіх розмаїттям видів рослин і тварин.

Пізнавальними також стали екскурсії до ВИШів м. Мелітополя - Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького та Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного. Викладачі та студенти цих закладів розповіли про свої навчальні заклади, показали аудиторії, музеї, цікаві розробки та винаходи, а ТДАТУ традиційно почастували всіх власними смаколиками (черешнею, пончиками, медом та попкорном). Особливо приємними для школярів – слухачів Літньої школи були привітання від ректорів і проректорів обох вишів.

Завершився очний етап Літньої школи-2021 спілкуванням з наймолодшим мером України - головою міськради Мелітополя Іваном Сергійовичем Федоровим. Мелітопольський голова поділився своїми дворічними напрацюваннями у зміні власного міста, щиро і відверто дав відповіді на непрості запитання слухачів Літньої школи.

Загальні враження від цьогорічної школи у слухачів мега-позитивні. Про це свідчать записи у Книгах відгуків учасників Літньої школи МАН-2021: «Літня школа перевершила мої очікування…», «Програма насичена і цікава, а відео конференції дуже влучні», «Дякуємо за нові емоції і гарно проведений час…». «Ця школа МАН була великим кроком у моєму житті…і маю надію, що наступного року ми зустрінемо очно».

Категорія: МАН | Переглядів: 325 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Червень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz