Четвер, 25.04.2024, 23:18
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

16:17
Відбулося обласне методичне об’єднання з краєзнавства

Відбулося обласне методичне об’єднання з краєзнавства

04 листопада 2021 року в онлайн-форматі відбулося обласне методичне об’єднання з краєзнавства. У заході взяли участь представники органів управління освітою та педагогічні працівники Запорізької області, які працюють у напрямках краєзнавства, а також всі ті, хто цікавиться історією, культурою та природою рідного краю.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся директор КЗ «Центр туризму» ЗОР Олександр Романчук, який підкреслив на важливості розвитку учнівської молоді засобами туризму і краєзнавства, а також на тому, що КЗ «Центр туризму» ЗОР надає чудові можливості для підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Програмою семінару розглядалися такі питання: «Система організації та підсумки проведення польових практикумів для педагогічних працівників Запорізької області у 2021 р. Плани на 2022 р.», «Підсумки Обласного конкурсу пошукових робіт учнівської молоді «Пам’ятки Запорізького краю» 2018 – 2021 рр. та про конкурс з дослідження водних об’єктів Запорізької області у 2022 р. доповідав завідувач відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР Дмитро Янущенко.

Методист відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР Олександр Савельєв, презентував методичні рекомендації «Гідрологічні дослідження». Досвідом організації, проведення та висвітлення підсумків гідрологічних експедицій груп учнівської молоді поділився директор КУ «Пологівський ліцей № 5», керівник гуртка «Пішохідний туризм» КЗ «Центр туризму» ЗОР Сергій Горулько.

Заступник директора з НМР КЗ «Центр туризму» ЗОР Віталій Шелегеда розповів про пошукову туристсько-краєзнавчу програму «Лісові екосистеми рідного краю». А культорганізаторка методичного відділу КЗ «Центр туризму» ЗОР Тетяна Крижановська розповіла як долучитися до програми «Зелена країна». Про І обласний зліт юних етнологів-краєзнавців «Я звідси починаюсь як народ, земля моя свята – жива ікона» та особливості проведення зльоту в 2022 р. розповіла методистка відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР Ольга Новаковська.

Після перерви досвідом участі краєзнавчого гуртка у пошуково-дослідницьких конкурсах та проєктах і шляхами підвищення результативності поділився вчитель Приазовської філії ОЗЗСО Приазовський ліцей Євген Гайдай. Про участь вихованців туристсько-краєзнавчого гуртка в етнографічних експедиціях розповіла вчитель Костянтинівського НВО №1 «Таврія», керівниця гуртка «Історичне краєзнавство» КЗ «Центр туризму» ЗОР Ольга Горбова.

Методистка методичного відділу КЗ «Центр туризму» ЗОР Світлана Янущенко познайомила присутніх з формами поширення педагогічного досвіду через соціальні мережі та наголосила на важливості використання інформаційно-комунікативних технологій у роботі педагога. Також, бібліотекарка КЗ «Центр туризму» ЗОР Людмила Кідиба зробила огляд краєзнавчої літератури бібліотеки КЗ «Центр туризму» ЗОР і запросила педагогів користуватися ресурсами бібліотеки у підготовці до краєзнавчих конкурсів.

По закінченню завідувач відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР Дмитро Янущенко, підвів підсумки роботи методичного об’єднання з краєзнавства та відповів на питання учасників.

З матеріалами методичного об’єднання можна ознайомитися за посиланням

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 288 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz