Четвер, 28.03.2024, 14:27
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

12:11
Відбулося онлайн-засідання обласного методичного об’єднання з краєзнавства

Відбулося онлайн-засідання обласного методичного об’єднання з краєзнавства

Згідно річного плану роботи комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради на 2020 рік, 5 листопада відділом краєзнавства та патріотичного виховання було проведено онлайн-засідання обласного методичного об’єднання (МО) з краєзнавства за допомогою додатку Google Meet.

У заході взяли участь 78 педагогів закладів освіти з Комунарського р-ну м. Запоріжжя, міст Бердянська, Мелітополя та Енергодару; Приморського, Бердянського, Василівського, Вільнянського, Мелітопольського, Токмацького, Новомиколаївського, Приазовського та Гуляйпільського районів; Новоолександрівської, Берестівської, Розівської, Михайлівської, Більмацької, Приазовської, Чернігівської, Великобілозерської, Роздольської, Пологівської, Веселівської та Водянської об’єднаних територіальних громад Запорізької області, а також співробітники КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Розпочав роботу МО завідувач відділу краєзнавства та патріотичного виховання Дмитро Янущенко з розгляду питання «Система Всеукраїнських та обласних масових заходів з краєзнавства у 2020-2021 н.р.». Серед іншого він розповів про цьогорічний польовий практикум для педагогічних працівників області та поділився планами на 2021 рік.

Тему «Обласна універсальна наукова бібліотека, як ресурс для розвитку краєзнавства» висвітлила Тетяна Полівода, завідувачка відділу краєзнавства Обласної універсальної наукової бібліотеки.

Юрій Сало, керівник туристських груп (експедицій) відділу краєзнавства та патріотичного виховання, висвітлив підсумки обласної туристсько-краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Мандруємо Запорізьким краєм» у 2020 році, розповів про систему організації та проведення експедицій груп учнівської молоді та поділився планами на 2021 р.

Методистка відділу краєзнавства та патріотичного виховання Ольга Вагеннік ознайомила учасників МО з підсумками проведення Обласного етнографічного практикуму у 2020 р. та надала роз’яснення щодо особливостей проведення Обласного етнографічного зльоту у 2021 році.

Світлана Янущенко, методистка методичного відділу, надала цікаву та корисну інформацію стосовно дистанційних форм навчання в умовах карантину. Тему «Освітні онлайн-проєкти. Світ навколо нас: побачимо самі та зацікавимо інших» у своїй доповіді розкрила Ірина Самойлова, методистка Енергодарського центру туризму, краєзнавства та спорту.

Заступник директора Енергодарського центру туризму, краєзнавства та спорту висвітлила тему «Супер п’ятірка онлайн-інструментів для вивчення природи рідного краю».

У ході онлайн-засідання учасники також мали змогу обмінятися думками щодо подальшої роботи в дистанційному форматі.

Матеріали МО за посиланням.

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 318 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz