П`ятниця, 19.04.2024, 13:32
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

17:11
Відбулося засідання обласного методичного об’єднання туристсько-спортивного профілю

Відбулося засідання обласного методичного об’єднання туристсько-спортивного профілю

29 жовтня 2021 року туристсько-спортивним відділом комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради було проведено засідання обласного методичного об’єднання туристсько-спортивного профілю, яке відбулося в онлайн-форматі на платформі Google Meеt.

У роботі методичного об’єднання взяли участь вчителі та керівники гуртків, методисти закладів освіти, які працюють у напрямку спортивного туризму та орієнтування з учнями, це близько 60 педагогів з міст Запоріжжя, Бердянська, Василівки, Вільнянська, Гуляйполя, Енергодара, Мелітополя, Оріхова, Приморська, Токмака, Більмацької, Веселівської, Михайлівської, Розівської, Чернігівської, Якимівської селищних рад та Малинівської сільської ради Запорізької області.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся директор КЗ «Центр туризму» ЗОР Олександр Романчук, який окреслив сучасні тенденції розвитку позашкільної освіти в нашому регіоні та в Україні в цілому.

Учасники методичного об’єднання познайомились з відносно молодим напрямком спортивного орієнтування – трейл-орієнтуванням, про яке змістовно розповіла керівник гуртка Українського державного центру національно-патріотичного виховання краєзнавства і туризму, Майстер спорту України зі спортивного орієнтування, автор навчальних програм зі спортивного орієнтування Марина Наровлянська.

Після чого детально розглянули перспективи розвитку спелеотуризму та туристські можливості України щодо організації спелеологічних походів й експедицій з учнями, на яких зупинився завідувач відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР, голова обласної дитячої маршрутно-кваліфікаційної комісії Дмитро Янущенко. В продовження цієї теми керівник гуртків КЗ «Центр туризму» ЗОР Владислав Кроль поділився своїми напрацюваннями щодо організації з учнями спелеологічного походу 3 ступеня складності Поділлям.

Керівники гуртків КЗ «Центр туризму» ЗОР Сергій Некрасов і Тетяна Жиленко докладно проаналізували досвід підготовки та участі збірних команд Запорізької області у всеукраїнських змаганнях зі спортивного орієнтування впродовж останніх трьох років.

Далі, згідно програми семінару, завідувачка туристсько-спортивного відділу Анна Доценко детально зупинилася на особливостях проведення нового заходу – обласного онлайн-фестивалю учнівської молоді «Промені весни», який спрямований на популяризацію туристсько-краєзнавчого руху учнівської молоді у Запорізькій області.

Методистка туристсько-спортивного відділу КЗ «Центр туризму» ЗОР Світлана Бебешко ознайомила учасників із змінами у нормативних документах зі спортивного туризму – Правилах змагань зі спортивного туризму та Технічних регламентах проведення спортивних змагань зі спортивного туризму, затверджених у 2021 році.

У другій половині засідання учасники методичного об’єднання опрацювали регламенти проведення обласних туристсько-спортивних заходів за напрямками: пішохідний, гірський, вело та водний туризм, спортивні туристські походи, спортивне орієнтування. Педагоги області змогли долучитися до обговорення і внести свої пропозиції щодо організації туристсько-спортивної роботи з учнівською молоддю у 2022 році.

По закінченню засідання завідувачка туристсько-спортивного відділу Анна Доценко підвела підсумки роботи методичного об’єднання.

З матеріалами МО можна ознайомитися за посиланням

Категорія: Спортивний відділ | Переглядів: 227 | Додав: Admin2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz