Четвер, 28.03.2024, 15:53
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

20:54
Відбулося засідання обласного методичного об’єднання з гуманітарного краєзнавства

Відбулося засідання обласного методичного об’єднання з гуманітарного краєзнавства

07 листопада 2019 року в приміщенні комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради (далі – КЗ «Центр туризму» ЗОР) відбулося щорічне засідання обласного методичного об’єднання з гуманітарного краєзнавства (далі – ОблМО).

У засіданні взяли участь 30 педагогів з Бердянського, Мелітопольського, Пологівського та Новомиколаївського районів області; Комунарського, Хортицького та Шевченківського районів міста Запоріжжя, міст Мелітополь, Бердянськ та Енергодар; Берестівської, Воздвижівської, Гуляйпільської та Смирновської ОТГ, а також КЗ «Центр позашкільної освіти» м.Мелітополь КЗ «Центр туризму» ЗОР та Запорізької школи-інтернат «Січовий колегіум».

Про систему Всеукраїнських та обласних масових заходів з гуманітарного краєзнавства у 2019-2020 н. р. та сертифікати підвищення кваліфікації на базі КЗ «Центр туризму» ЗОР розповів Дмитро Янущенко, завідувач відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Керівник туристських груп (експедицій) КЗ «Центр туризму» ЗОР Юрій Сало підвів підсумки обласної туристсько-краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Мандруємо рідним краєм», присвяченої 80-річчу утворенню Запорізької області та розповів про систему організації та проведення експедицій груп учнівської молоді і плани на 2020 р.

Почесний гість методичного об’єднання президент асоціації національних меншин Запорізької області Науфаль Хамдані надав офіційну інформацію щодо етнічного складу Запорізької області та перспективи для дослідження учнівською молоддю.

Ґрунтовну розповідь про німців-переселенців на теренах Запорізької області представив громадський діяч, краєзнавець Віктор Пеннер.

Досвідом використання у пошуковій роботі учнівської молоді архівних джерел поділилася Ірина Самойлова, методист, керівник гуртків Енергодарського центру туризму, краєзнавства та спорту.

Змістовно і цікаво розповіла про участь вихованців туристсько-краєзнавчого гуртка в археологічних експедиціях Ольга Горбова, вчитель Костянтинівське НВО №1 «Таврія».

Щодо особливостей підготовки творчих робіт до участі у Всеукраїнській краєзнавчій акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби» та досвіду суддівства Всеукраїнського етапу виступив Юрій Сало, керівник туристських груп (експедицій) відділу краєзнавства та патріотичного виховання, керівник гуртків КЗ «Центр туризму» ЗОР. Про особливості підготовки до обласного та Всеукраїнського етапу конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу» розповіла методист відділу краєзнавства та патріотичного виховання Ольга Вагеннік.

Дмитро Янущенко, завідувач відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР звернув увагу на собливості проведення обласних конкурсів пошукових робіт учнівської молоді з усної історії «Майдан: усна історія» та «Усна історія АТО та ООС».

Після підведення підсумків роботи методичного об’єднання, учасникам були надані фахові консультації з питань гуманітарного краєзнавства та туристсько-краєзнавчої роботи.

Ознайомитись з матеріалами ОблМО можна за посиланням на Гуглдиск

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 429 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz