Субота, 27.04.2024, 07:13
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

14:32
Відбувся ХІІІ обласний природничо-краєзнавчий зліт учнівської молоді «Знай, люби, бережи»

Відбувся ХІІІ обласний природничо-краєзнавчий зліт учнівської молоді «Знай, люби, бережи»

14-16 травня 2021 року комунальним закладом «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради на узбережжі Старого Дніпра острова Хортиця було проведено ХІІІ обласний природничо-краєзнавчий зліт учнівської молоді «Знай, люби, бережи».

У заході взяли участь 13 команд області: з Хортицького та Вознесенівського районів м. Запоріжжя, Енергодарської, Василівської, Мелітопольської та Вільнянської міських рад, Чернігівської та Більмацької селищних рад, а також закладів освіти обласного підпорядкування: Загальноосвітня санаторна школа-інтернат Хортицької національної академії та Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей».

На урочистому відкритті зльоту з привітальним словом до учасників звернулася Сороченко Олена Вікторівна, заступник директора Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації, яка побажала командам успіхів, чудових вражень та міцного здоров’я.

Змагалися команди у двох вікових групах: молодша (5-7 класи) та старша (8-11 класи). Програмою зльоту передбачалися майстер-класи з різних видів краєзнавства (екологічне, географічне, геологічне), під час яких команди мали змогу отримати нові знання, розвинути свої вміння та відкрити для себе щось нове. З метою отримання нових вражень та відчуттів учасники спробували себе у скелелазінні, познайомилися з веслуванням на туристичній байдарці не тільки в теорії, але й на практиці.

На другий день зльоту на юних краєзнавців чекали складні випробування на контрольному природничо-краєзнавчому маршруті, який включав визначення формули лісу, ботанічні, гідрологічні, геологічні та метеорологічні дослідження.

Переможцями зльоту стали:

- у старшій віковій групі:
І місце – команда «Позитрон α» Енергодарського центру туризму, краєзнавства та спорту Енергодарської міської ради (керівник Ясінська Н.В.);
ІІ місце – команда «Екстремали» Верхньотокмацького ОЗЗСО Чернігівської селищної ради, вихованці КЗ «Центр туризму» ЗОР (керівник Солоха А.В.);
ІІІ місце – команда «ЮНЕКО» Запорізької гімназії №45 Запорізької міської ради, вихованці КЗ «Центр туризму» ЗОР (керівник Шелегеда В.І.).

- у молодшій віковій групі:
І місце – команда «Ритм» комунального закладу «Центр позашкільної освіти» Мелітопольської міської ради (керівник Костікова Н.В.);
ІІ місце – команда «Бджоли» Верхньотокмацького ОЗЗСО Чернігівської селищної ради (керівник Солоха С.О.);
ІІІ місце – команда «Прометей-2» Загальноосвітньої санаторної школи-інтернату Хортицької національної академії (керівник Галуза Т.В.).

Бажаємо ніколи в собі не сумніватися, постійно прагнути до перемог і високих нагород! Нехай ваше життя буде сповнене добрих емоцій і щирих почуттів!

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 319 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz