Середа, 24.04.2024, 15:57
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

13:12
VІІ Обласна скаутська експедиція-практикум «Гілея-2015»

VІІ Обласна скаутська експедиція-практикум «Гілея-2015»

З 09 по 11 вересня 2015 р. у Василівському районі Запорізької області на туристській базі «Лиса гора» комунальним закладом «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради (далі – КЗ «Центр туризму» ЗОР) спільно з Запорізьким обласним дитячим скаутським об’єднанням «Скаути Запорожжя» Всеукраїнської громадської молодіжної організації «Національна організація скаутів України» було проведено VII Обласну скаутську експедицію-практикум «Гілея-2015» під гаслом «Ми майбутнє України».

Головною метою експедиції-практикуму є поширення скаутського руху в Запорізькій області на засадах патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій та національних цінностей Українського народу.

В експедиції практикумі взяли участь 14 команд з міст Запоріжжя, Дніпропетровськ, Енергодар, Мелітополь, Василівського, Веселівського, Вільнянського та Новомиколаївського районів області, а також КЗ «Центр туризму» ЗОР. Загальна кількість учасників склала 120 осіб.

Скаутський практикум було присвячено присвячена 445-й річниці з дня народження гетьмана Війська Запорозького – Петра Сагайдачного.

Експедицію-практикум відвідали поважні гості: директор Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації Озерова Тетяна Ярославівна; депутат Запорізької обласної ради Мефьодова Лариса Сергіївна, а також начальник управління з питань спільної власності територіальних громад виконавчого апарату обласної ради Манько Євгеній Миколайович.

Програма практикуму була зорієнтована на повну зайнятість дітей, для того, щоб вони отримали максимум знань, вмінь та вражень за цей короткий час. У перший день учасники експедиції практикуму мали змогу взяти участь у іграх «Прапор» та вечірній грі «Вежа», а також показати свої творчі здібності на вечірньому конкурсі «Нащадки козацтва».

На другий день, вранці для юних скаутів почали працювати активітети, спрямовані на навчання дітей спеціальностям, які необхідні скаутам для походів та експедицій. Основним став активітет «Героїчні подвиги Петра Сагайдачного, який мав за мету: дати приклад для наслідування в особі нашого героїчного пращура Петра Сагайдачного. У другі половині для учасників була проведена велика рольова гра «Морський похід», в якій діти повинні були проявити всі знання та вміння, у тому числі отримані під час активітетів.

В останній вечір практикуму відбувся творчий конкурс «Вечір української пісні». У великому колі, біля вогнища відбувся підсумковий скаутський захід «Вечірня свічка». На ньому діти мають можливість, передаючи з рук в руки палаючу свічку, висловити враження про практикум.

Переможцями у загальному заліку стали команди:
1 місце – скаутський патруль «Молода Січ» Підгірнянської ЗОШ Новомиколаївського району;
2 місце – команда «Світоч», Вільнянської гімназії «Світоч» Вільнянського району;
3 місце – скаутський патруль «Тарпан» Енергодарського центру туризму, краєзнавства та спорту м. Енергодар.

Але все хороше, що було на практикумі, підійшло до свого завершення і залишається лише чекати наступного року, щоб знову зануритися у атмосферу братерства та веселого настрою дружнього кола «Гілея-2016».

Петроченко В. І.
Ніколаєв О.С.
224-24-71

Категорія: Патріотичне виховання | Переглядів: 650 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz