П`ятниця, 26.04.2024, 00:49
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

14:21
VIІ обласний етнолого-історичний зліт-форум учнівської молоді «Дослідники минулого»

ІНФОРМАЦІЯ
про VIІ обласний етнолого-історичний зліт-форум учнівської молоді
«Дослідники минулого»

12-14 квітня 2016 року у Запоріжжі комунальним закладом «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради за підтримки Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації, Національного заповідника «Хортиця» та Запорізької обласної організації Національної спілки краєзнавців України, Всеукраїнського благодійного фонду «Злагода» разом із своїми партнерами торговою маркою «Рідний край», проводився VIІ обласний етнолого-історичний зліт-форум учнівської молоді «Дослідники минулого», присвячений 420-річчю від дня народження Богдана Хмельницького.

Етнолого-історичний зліт учнівської молоді заснований і проводиться КЗ «Центр туризму» ЗОР і є складовою частиною системи краєзнавчої роботи з учнівською молоддю в області.

Зліт відбувався на т/б «Дніпрянка» КЗ «Центр туризму» ЗОР (12-14 квітня урочисте відкриття, більша частина конкурсної програми, а також виставка-продаж виробів майстрів та етнографічної літератури Супруненка В.П.,) та на території Національного заповідника «Хортиця» (13 квітня у балці Совутина – конкурс «Юні дослідники», на етнографічному комплексі «Запорізька Січ» – конкурс-шоу «Історико-культурна реконструкція»).

Головною метою проведення Зльоту є визначення рівня знань, умінь і навичок польових досліджень з гуманітарного краєзнавства.

Основними завданнями триденної програми Зльоту були:
- розвиток та активізації краєзнавства серед учнівської молоді;
- виховання патріотизму, поваги та бережливого ставлення до історичної спадщини рідного краю;
- поширення серед учнівської молоді інтересу до великого полководця та видатного державного діяча України – гетьмана Богдана Хмельницького;
- перевірка знань, умінь та навичок польових досліджень, набутих на заняттях гуртків та під час краєзнавчих експедицій;
- напрацювання навичок початкової туристської підготовки;
- виявлення і поширення кращого досвіду роботи з гуманітарного краєзнавства у гуртках загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів;
- виявлення обдарованої молоді та створення умов для її розвитку.

У зльоті взяли участь 10 команд з Бердянська, Енергодара, Мелітополя, Запоріжжя (Шевченківський район) з Веселівського, Василівського та Мелітопольського районів області, а також КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Змагалися учасники за двома напрямками: історичним та етнографічним.

Конкурсна програма зльоту складалася з конкурсів «Візитка команди», «Ерудити-краєзнавці», «Туристська естафета», «Юні дослідники», «Історико-культурна реконструкція», творчого конкурсу історії пісні і танцю.

У командному заліку історичного напрямку І місце здобула команда «Веселка» Білоріцької ЗОШ Веселівського району (кер. Федоров О.В.), ІІ місце – команда «Таврія» Костянтинівського РНВО №1 Мелітопольського району (кер. Горбова О.А.), ІІІ місце – «Одуванці» Центру туристсько – краєзнавчої творчості учнівської молоді м. Мелітополя (кер. Алексеєва Т.О.).

У командному заліку етнографічного напрямку І місце здобула команда «Темеринда» Приморського відділу КЗ «Центр туризму» ЗОР (Бєлінська О.С.); ІІ місце – команда «Козачата з Шевчика» Шевченківського району (кер. Кучер-Горіла В.О.), ІІІ місце – команда «Краєзнавець» Мордвинівської ЗШ Мелітопольського району Жейнова Л.М.).

Завершився VІІ обласний історико-краєзнавчий зліт учнівської молоді «Дослідники минулого» урочистим закриттям та нагородженням переможців грамотами Запорізького обласного центру туризму та краєзнавства спорту та екскурсій учнівської молоді, яке відбулося на території т/б «Дніпрянка» КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Петроченко В.І.
Гуленко К.С.
224-24-71

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 721 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz