Четвер, 02.05.2024, 00:00
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

22:49
VII Всеукраїнська конференція учнівської молоді «Мій рідний край, моя земля очима сучасників»

VII Всеукраїнська конференція учнівської молоді
«Мій рідний край, моя земля очима сучасників»

11-13 листопада 2016 року в Миколаєві пройшла VII Всеукраїнська конференція учнівської молоді «Мій рідний край, моя земля очима сучасників» (далі – Конференція), участь в якій взяла участь делегація Запорізької області у складі 8 осіб (керівник делегації Сало Юрій Олександрович, методист КЗ «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» ЗОР).

Організаторами заходу виступили Український державний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, Миколаївський обласний Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді за підтримки Департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації.

Конференція проводиться вже всьоме, головною метою якої є залучення учнівської молоді до пошуково-дослідницької діяльності, виховання поваги та бережливого ставлення до історико-культурної спадщини українського народу, природи рідного краю.

Перед відкриттям Конференції, для всіх її учасників було проведено екскурсійну поїздку до одного з передових аграрних підприємств України – ТОВ СП «Нібулон», масштабність та потужність якого позитивно вразила.

Урочисте відкриття Конференції відбулось в Миколаївському обласному будинку художньої творчості. Присутніх привітали заступник директора – начальник управління освіти та ресурсного забезпечення департаменту освіти і науки облдержадміністрації Удовиченко Олена Олександрівна, директор Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Горбова Тетяна Олександрівна, заступник директора з навчально-методичної роботи Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Наровлянський Олександр Данилович, доктор історичних наук, професор Чорноморського національного університету, голова Обласної спілки краєзнавців Миколаївщини Тригуб Олександр Петрович.

Для створення творчого та позитивного настрою роботі Конференції, була показана концертна програма «Талантами славиться рідна земля», проведена колективами Миколаївського обласного будинку художньої творчості (директор Щукіна Л.В.) та вихованцями гуртка «Мистецтвознавче краєзнавство», студентами Миколаївського вищого училища культури (керівник Сандул В.М.).

Робота Конференції проходила в приміщенні Миколаївського муніципального колегіуму та була розподілена на 6 секцій. Делегація краєзнавців Запорізької області представила свої доповіді в 4-х з них. Кращі роботи учнівської молоді були відмічені грамотами Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді. Серед них відзначені і представники Запорізької делегації: в секції «Екологічне краєзнавство» – Фоменко Михайло, учень 10 класу багатопрофільного ліцею № 99 м.Запоріжжя із роботою «Сучасний стан і перспективи існування поселення степового бабака як частини степового екотопу балки Чапаївки (Запорізька область)»; в секції «Культура рідного краю та музейна справа» – Семекліт Каріна, учениця 10 класу Більмакської спеціалізованої ЗОШ I-III ст. «Інтелект» з працею «Місцеві майстри килимарства – носії традиційного розуміння краси і вишуканості». В секції «Археологічне краєзнавство» грамоту отримала Бойко Анастасія, учениця 11 класу гімназії №71 м. Запоріжжя, яка працювала над темою «Мегалітичні споруди бронзового віку на острові Таволжанському». Їх дослідження увійдуть до збірника робіт VІІ Всеукраїнської конференції учнівської молоді «Мій рідний край, моя земля очима сучасників».

Серед інших екскурсійних заходів Конференції варто відмітити поїздку до Миколаївського краєзнавчого музею «Старофлотські казарми». Поки керівникам делегацій проводилась екскурсія, присвячена подіям з моменту заснування Миколаєва до I Світової війни, юним дослідникам запропонували перейти від теорії до практичних втілень: була проведена коротка екскурсія залами музею та влаштовані захоплюючі майстер-класи з виготовлення традиційного оберегу – ляльки-мотанки.

Не обійшлась Конференція й без подарунків для гостей: всі учасники отримали друкований варіант Матеріалів Конференції, а також ексклюзивну сувенірну продукцію, яка була виготовлена під егідою святкування в наступному році Миколаївським обласним Центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді свого 70-річного ювілею.

Делегація Запорізької області висловлює щиру подяку за чудову організацію Конференції та теплий прийом. Всі учасники отримали неоціненний досвід, який обов'язково знадобиться при майбутній науково-дослідній роботі, та незабутні позитивні враження від поїздки. Делегація обіцяла в наступному році знову приїхати в гості, тож, до майбутніх зустрічей!

Петроченко В. І.
Сало Ю. О.
224-24-71

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 1097 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz