П`ятниця, 29.03.2024, 08:05
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

09:15
VІІІ Обласна скаутська експедиція-практикум «Гілея-2016»

Інформація щодо проведення VІІІ Обласної скаутської експедиції-практикуму «Гілея-2016»

з 14 по 16 вересня 2016 року у Василівському районі Запорізької області на туристській базі «Лиса гора» комунальним закладом «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради (далі – КЗ «Центр туризму» ЗОР) спільно з Запорізькою обласною дитячою скаутською організацією «Скаути Запорожжя» було проведено VIIІ Обласну скаутську експедицію-практикум «Гілея-2016» під гаслом «Ми майбутнє України». (м. Василівка, Лисогірське лісництво).

Основною метою скаутського польового практикуму «Гілея-2016» є: поширення скаутського руху в Запорізькій області на засадах самосвідомості, патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій та національних цінностей Українського народу.

В експедиції-практикумі взяли участь 12 команд з міст Запоріжжя, Мелітополь, Енергодар, а також Новомиколаївського, Василівського, Веселівського, Вільнянського, Михайлівського, Мелітопольського районів Запорізької області та КЗ «Центр туризму» ЗОР. Загальна кількість учасників 110 осіб.

Експедицію-практикум відвідали:
- президент Обласної дитячої скаутської організації «Скаути Запорожжя» Ленінець Григорій Володимирович.
- засновник скаутського руху в Запорізькій області Бородін Сергій Едуардович.

Програма практикуму була зорієнтована на повну зайнятість дітей для того, щоб вони отримали максимум знань, вмінь та вражень за цей короткий час. У перший день учасники експедиції практикуму мали змогу взяти участь у рольовій грі «Хитрий лис», а також показати свої творчі здібності під час презентації команд під гаслом «Ми майбутнє України».

Протягом другого дня експедиції-практикуму почали роботу активітети, з метою навчання дітей спеціальностям, які необхідні скаутам для походів та експедицій. Під час активітетів юні скаути мали змогу позмагатися своїм вмінням у фільтруванні води, стрільбі з традиційного луку та улаштуванні скаутського табору, а також могли взяти участь у скаутських іграх. По обіді скаутам було запропоновано стати учасниками рольової гри «Хащі». Наприкінці другого дня учасниками експедиції було влаштовано вечір української пісні. Закінчився другий день змагання вечірньою рольовою грою «Порушник тиші».

Третього дня експедиції діти взяли участь в кулінарному конкурсі «Туристський делікатес», а також у конкурсі «Стрільба (страйкбольна зброя)». Закінчився останній день VІІІ обласної скаутської експедиції-практикуму «Гілея-2016» урочистим закриттям.

Переможцями у загальному заліку стали команди:
1 місце – команда «Світоч», Вільнянської гімназії «Світоч» Вільнянської районної ради Запорізької області;
2 місце – «Молода Січ» Підгірненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Новомиколаївського району, Запорізької області, скаутський гурток КЗ «Центр туризму» ЗОР;
3 місце – «Козаки», Констянтинівського ліцею «Ерудит» Мелітопольської районної ради Запорізької області.

Але все хороше, що було на практикумі, підійшло до свого завершення і залишається лише чекати наступного року, щоб знову зануритися у атмосферу братерства та веселого настрою дружнього кола «Гілея-2016».

Сова В.В.
224-02-70

Категорія: Патріотичне виховання | Переглядів: 636 | Додав: Тиалари | Теги: запорізька організація скаутів, скаути запорожжя, центр туризму, гілея, скаутський практикум, лиса гора, гілея-2016
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz