Четвер, 28.03.2024, 17:52
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

08:05
X Обласний скаутський практикум «Гілея-2018»

X Обласний скаутський практикум «Гілея-2018»

З 13 по 15 вересня 2018 року у Василівському районі, в мальовничому куточку Запорізької області на туристській базі «Лиса гора» комунальним закладом «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради спільно з Запорізькою обласною дитячою скаутською організацією «Слідопит» було проведено Х Обласний скаутський практикум «Гілея-2018», який був присвячений 100 річчю Української революції 1917-1921 рр.

Основною метою скаутського польового практикуму «Гілея–2018» було поширення скаутського руху в Запорізькій області на засадах самосвідомості, патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій та національних цінностей українського народу, залучення учнівської молоді до туристсько-краєзнавчої діяльності та формування здорового способу життя.

В практикумі взяли участь 11 команд з різних куточків Запорізької області: з міст: Запоріжжя, Енергодару, Мелітополя, а також з Василівського, Вільнянського, Веселівського та Мелітопольського районів. Серед гостей заходу стала команда з міста Києва, представники ГО «Молодіжна організація «Відрада». Загальна кількість учасників склала 98 осіб.

Програма практикуму була зорієнтована на повну зайнятість дітей, для отримання максимум знань, вмінь та вражень за цей короткий час. У перший день учасники мали змогу показати свої творчі здібності під час презентації команд під гаслом «Зроби добре діло, і Україна стане кращою», а також взяли участь у концерті скаутської творчості «Таланти Гілеї-2018». Вечірня ватра була присвячена обговоренню подій 1917-1921 рр. – одного із найважливіших і найскладніших періодів в історії українського народу ХХ століття.

Другий день скаутського практикуму розпочався з роботи активітетів, які проводились викладачами з метою надати скаутам необхідного досвіду для різних життєвих ситуацій. Під час активітетів юні скаути мали змогу набути нових знань та вмінь з цивільної оборони, польової медицини, а також дізнатися про основні правила в галузі фотомистецтва, які необхідні під час походів та експедицій. В другій половині дня учасники практикуму з запалом поринули в інтелектуальний квест «Розумник», який проводився з елементами орієнтування по карті. По закінченні квесту юні скаути взяли учать у конкурсі «Рекорди – Гілея 2018», де кожен бажаючий мав змогу продемонструвати щось оригінальне та встановити новий рекорд. Також учасники позмагалися у своїх кулінарних вміннях, прийнявши участь у кулінарному конкурсі «Експромт». Крім цього, в перший і останній день практикуму серед команд була проведена екологічна (природоохоронна) акція.

Закінчився практикум урочистим закриттям з нагородженням переможців. Перше та друге місця у загальному заліку отримали: команда «Світоч» Вільнянської гімназії «Світоч», яка є гуртком «КЗ «Центр туризму» ЗОР та команда «Тарпан НП» Центру туризму, краєзнавства та спорту Енергодарського управління освіти. Третє місце посіла команда «Біла птаха» Вільнянської гімназії «Світоч».

Ювілейна «Гілея» традиційно пройшла в позитивній та дружній атмосфері і стала дійсно святом як для учасників, так і для організаторів. На свіжому повітрі, поряд з Каховським водосховищем та Василівським лісництвом, юні скаути отримали масу незабутніх вражень та знайшли нових друзів. Проте, практикум підійшов до свого завершення, і залишається лише чекати наступного року, щоб знову зануритися у атмосферу братерства та веселого дружнього кола.

Юрій Сало, керівник туристських груп (експедицій)
відділу краєзнавства та патріотичного виховання
КЗ «Центр туризму» ЗОР

Категорія: Патріотичне виховання | Переглядів: 600 | Додав: Admin2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz