Вівторок, 19.03.2024, 06:10
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

16:30
Засідання обласного методичного об’єднання з природничого краєзнавства

ІНФОРМАЦІЯ
про засідання обласного методичного об’єднання
з природничого краєзнавства

17.10.2013 р. (Запоріжжя, КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР)

17 жовтня 2013 року в приміщенні КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР відбулося засідання обласного методичного об’єднання з природничого краєзнавства.

У засіданні обласного методичного об’єднання (далі – ОблМО) з природничого краєзнавства брали участь 11 педагогів з 7-ми районів області (Чернігівського, Пологівського, Василівського, Приморського, Кам’янсько-Дніпровського, Бердянського та Приазовського), представники міст Мелітополь та Енергодар, працівники КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР (Центру).

Робота ОблМО розпочалася з доповіді завідувача краєзнавчого відділу КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Жакова О. В. про організацію роботи з природничого краєзнавства у 2013-2014 роках, про деякі зміни в проведенні масових заходів. Доповідач розповів також про сайт Центру, його розділи та підрозділи, про алгоритм пошуку певної інформації на сайті.

Наступна доповідь була присвячена питанню складання звітів про природно-краєзнавчі експедиції з активним способом пересування. Цю актуальну тему висвітив у своїй медіа-презентації Янущенко Д. В., інструктор з супроводу туристичних груп Центру. Автор доповів про структуру складання звітів про експедицію, зосередив увагу на найбільш важливі моменти звіту, навів приклади типових помилок в складанні та оформленні звітів, надав практичні конкретні рекомендації.

Методист КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Андрієвський Ф. Р. підготував медіа-презентацію на тему «Долікарська допомога», в якій продемонстрував дидактичні таблиці з надання першої долікарської допомоги (зупинення кровотеч, накладання марлевих пов’язок, опіки, сонячний та тепловий удар тощо).

Наступним доповідачем був лікар КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Дуєв О. М. Доповідач навів конкретні приклади травмування, захворювання в похідних умовах та на змаганнях, надав практичні рекомендації по запобіганню, профілактиці травм та захворювань.

Після перерви завідувач методичного відділу КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Петроченко В. І. провів з присутніми педагогами ділову гру під назвою «Збереження ландшафтного та біологічного різноманіття Запорізької області» (побудова ландшафтного профілю).

Наступна частина засідання методоб’єднання носила також практичний характер: присутнім дали можливість взяти участь у майстер-класі «Вивчення флори та рослинності рідного краю», який провела методист КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Шелегеда О. Р. На конкретних прикладах вона продемонструвала алгоритм визначення окремих видів рослин, звернула увагу на найбільш важливі діагностичні ознаки ряду родин, надала адреси корисних сайтів.

Методист КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Савельєв О. Г. підготував презентацію та доповідь на тему «Гідрологічні дослідження». Автор проаналізував етап «Гідрологічні дослідження» на обласному природничо-краєзнавчому зльоті, надав практичні рекомендації щодо підготовці команди на зліт, роздав зразки дидактичних карток на даний етап природничого зльоту.

Після закінчення роботи методоб’єднання, присутні отримали СD-диски з матеріалами ОблМО, консультації профільних методистів.

Савельєв О. Г., Петроченко В. І.










Категорія: Методичний відділ | Переглядів: 591 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz