Четвер, 28.03.2024, 17:26
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

20:37
Засідання обласного методичного об’єднання з природничого краєзнавства

ІНФОРМАЦІЯ
про засідання обласного методичного об’єднання з природничого краєзнавства (06.11.2019 р.)

06.11.2019 року в приміщенні комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради (далі – КЗ «Центр туризму» ЗОР) відбулося щорічне засідання обласного методичного об’єднання з природничого краєзнавства (далі – ОблМО).

У засіданні взяли участь 22 педагога з Василівського, Вільнянського, Гуляйпільського, Мелітопольського районів області та Шевченківського району м. Запоріжжя, міст Енергодар, Мелітополь; Берестівської, Петромихайлівської, Чернігівської ОТГ, а також педагоги КЗ «Центр туризму» ЗОР та Запорізької школи-інтернат «Січовий колегіум».

Робота ОблМО розпочалася з доповіді завідувача відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР Дмитра Янущенка про систему Всеукраїнських та обласних масових заходів з природничого краєзнавства у 2019-2020 н. р. Він розповів про природничо-краєзнавчу роботу з учнівською молоддю у поточному навчальному році та звернув увагу на терміни й особливості проведення заходів, що заплановані на 2020 рік. Крім того, він розказав про систему організації та підсумки проведення польових практикумів для педагогічних працівників області у 2019 р. та плани на 2020 р.

Про підсумки обласної туристсько-краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Мандруємо рідним краєм», присвяченої 80-річчу утворенню Запорізької області розповів Юрій Сало, керівник туристських груп (експедицій) КЗ «Центр туризму» ЗОР. Він також висвітив систему організації та проведення експедицій груп учнівської молоді.

Методистом відділу краєзнавства та патріотичного виховання Олександром Савельєвим було проведено огляд посібників КЗ «Центр туризму» ЗОР з методик природничого краєзнавства.

Після цього, слово було надано Юрію Сало, керівнику туристських груп (експедицій) КЗ «Центр туризму» ЗОР. Він висвітлив питання організації та проведення експедицій з активним способом пересування груп учнівської молоді та особливості підготовки звітів про них, а також поділився планами з проведення експедицій на 2020 р.

Про проект «Вікові дерева рідного краю» доповів заступник директора з НМР КЗ «Центр туризму» ЗОР Віталій Шелегеда. Також він представив методичні рекомендації з реалізації проекту у навчальному процесі гуртка та презентував пошукову туристсько-краєзнавчу програму «Лісові екосистеми рідного краю».

По перерві з доповіддю «Досвід створення екологічної стежини та її практичне використання» виступила Наталія Ясінська, директорка Енергодарського центру туризму, краєзнавства та спорту. Досвідом впровадження квест-технологій в освітньому процесі позашкільного закладу поділилась Наталія Костікова. Про створення експозиції шкільного музею (краєзнавчої кімнати, кабінету географії) на основі знахідок, що зроблені під час експедицій учнівської молоді розповів Максим Олійник, вчитель ОКЗ «Орієнтир» Петро-Михайлівської сільської ради, керівник гуртка «Географічне краєзнавство» КЗ «Центр туризму» ЗОР.

По завершенні засідання учасникам були надані фахові консультації з питань туристсько-краєзнавчої роботи. Ознайомитись з матеріалами семінару можна за посиланням на Гуглдиск.

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 367 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz