Четвер, 25.04.2024, 03:48
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

14:57
Засідання Обласного МО зі спортивного туризму 23.10.2012 р.

Інформація
про засідання Обласного методичного об’єднання
зі спортивного туризму 23.10.2012 р.

23 жовтня 2012 року в приміщені КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР відбулося засідання обласного методичного об’єднання педагогів області зі спортивного туризму (далі – ОблМО).

У засіданні взяли участь 43 представники від Жовтневого, Орджонікідзевського, Ленінського, Комунарського, Куйбишевського, Запорізького, Василівського, Веселівського, Вільнянського, Приморського, Розівського, Михайлівського, районів Запорізької області, міст Енергодара та Бердянська, КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР.

Робота методоб’єднання розпочалася з привітання учасників та вирішення організаційних питань ОблМО (Петроченко В.І., завідувач методичного відділу КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР).

Завідувач спортивного відділу КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Доценко А.В. доповіла про організацію роботи зі спортивного туризму у 2013 році. За участю заступника директора КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Савельєвої Г.Г. та ряду учасників засідання ОблМО відбулося активне і конструктивне обговорення умов проведення змагань та інших масових заходів зі спортивного туризму.

Керівник туристських груп та експедицій, лікар КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Янущенко Д.В., зробив доповідь з медіа-презентацією на тему «Профілактика травматизму та ушкоджень під час встановлення дистанції та проведення спортивно-туристських змагань».

Завідувач методичного відділу КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Петроченко В.І. презентував свій навчально-методичний посібник «Отруйні рослини України» та відповідну дидактичну мультимедіа-презентацію. В посібнику представлена інформація про основні види отруйних рослин України і Запорізької області, що стане у нагоді туристам при підготовці та проведенні походів.

Методист КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Нагорний Л.І., презентував навчально-методичний посібник «Туристське спорядження» та відповідний дидактичний матеріал у вигляді таблиць та карток. Доповідь супроводжувалась ефектною та динамічною медіа-презентацією.

Методист КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Андрієвський Ф.Р. презентував туристсько-краєзнавчу подорож 1-го ступеню Василівським районом «Лиса гора» (буклет) з медіа-презентацією.

Практична частина засідання ОблМО складалась з майстер-класу «Дидактична гра «Топографічна естафета», яку провів методист КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Андрієвський Ф.Р. та практикуму з техніки пішохідного туризму, який провели методисти КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Нагорний Л.І. і Андрієвський Ф.Р., та організатор туристсько-спортивного відділу Брус М.Д.

Учасники засідання ОблМО отримали на CD-дисках значний пакет методичних та дидактичних матеріалів зі спортивного туризму та деяких питань сучасної позашкільної педагогіки, розроблених методистами КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР.

Андрієвський Ф.Р., Нагорний Л.І., Петроченко В.І.










Категорія: Методичний відділ | Переглядів: 665 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz