Середа, 08.05.2024, 14:46
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

09:58
Змагання з техніки пішохідного туризму серед гуртківців Токмацького відділу туризму

Змагання з техніки пішохідного туризму серед гуртківців Токмацького відділу туризму

20.04.19 на території міського парку відпочинку, що знаходиться у м.Токмаку, відбулися змагання з техніки пішохідного туризму (ТПТ) серед гуртківців Токмацького відділу туризму, організовані керівниками гуртків Калініним Є.Г, Івановою Т.М., Ільницьким О.А., Садовніковою Ю.В. та Штурмаком В.В.

В змаганнях взяло участь 50 дітей.

Під час урочистого відкриття заходу з напутнім словом перед учасниками змагань – гуртківцями-учнями міських шкіл № 1,2,5 і 6 виступила заступник директора з навчально-виховної роботи Олена Лукаш, яка привітала всіх учасників змагань, представила суддів на етапах і побажала позитивних емоцій та везіння.

Олена Василівна разом з керівниками гуртків дали старт змаганням, що перетворилися в масове, захоплююче дійство, за яким з цікавістю спостерігали вболівальники і журналісти газети «Таврія».

Гуртківці (а вони змагалися у трьох вікових групах – молодшій, середній та старшій ) проявляли взаємовиручку, допомагали один одному долати етапи на різних смугах перешкод, демонстрували вміння орієнтуватися на місцевості і проходити туристський лабіринт, в’язати туристичні вузли, надавати першу медичну допомогу постраждалим у походах і транспортувати їх.

На найменших учасників змагань, 7-8-річних малюків, на етапі «Орієнтування за маркірованою трасою» на останньому контрольному пункті чекав сюрприз – пошук солодкого скарбу. Діти впоралися з цим завданням і, відшукавши «скарб», отримали солодощі: печиво, цукерки і улюблену смакоту усіх туристів згущене молоко.

Під час обідньої перерви учасники змагань із задоволенням смакували туристську кашу з бутербродами, пили ароматний чай на травах, що юні туристи з керівниками збирали під час походу у Карпатах. А після обіду усі з нетерпінням чекали на оголошення переможців.

За підсумками етапів змагань грамотами за активну участь, силу волі і жагу до перемоги були нагороджені наймолодші гуртківці.

Грамотами також відзначені команди-призери: «Левіс», «Силачі», «Юмористи», «Оптімісти» та «Молодь».

В середній віковій групі переможцем змагань з техніки пішохідного туризму стала команда «Турбойожики», у старшій віковій групі кращий результат на усіх етапах змагань продемонструвала команда «Друзі», яка стала переможцем. Усім командам, які зайняли І місце, були вручені кубки та грамоти.

Змагання з ТПТ дійсно стали святом здоров’я та здорового способу життя. Гуртківці прагнули до високих спортивних показників, виявили свої фізичні здібності. Діти краще пізнали один одного, що надалі сприятиме патріотичному вихованню молоді та згуртуванню колективу.

Заступник директора з НВР Лукаш О.В.

Категорія: Робота гуртків | Переглядів: 449 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz