П`ятниця, 29.03.2024, 12:45
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

15:32
Зональний семінар «Сучасний музей закладу освіти в системі національно-патріотичного виховання учнівської молоді» в с. Пологи

Зональний семінар
«Сучасний музей закладу освіти в системі національно-патріотичного виховання учнівської молоді» в с. Пологи

Зважаючи на особливо важливу роль музеїв закладів освіти у патріотичному вихованні дітей та учнів, формуванні їхньої громадянської позиції, відділом краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР продовжується робота з проведення зональних семінарів в різних районах області.

Так, 12 лютого 2020 року на базі КУ «Пологівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 5» (с. Пологи), відбувся зональний семінар «Сучасний музей закладу освіти в системі національно-патріотичного виховання учнівської молоді».

У заході взяли участь працівники закладів освіти з мм. Мелітополь, Енергодар, Пологівського району, Комиш-Зорянської ОТГ Більмацького району, Преображенської ОТГ Оріхівського району та Пологівської міської ради.

Семінар розпочався з виступу заступника директора з навчально-виховної роботи Галини Савельєвої, яка акцентувала увагу присутніх на діяльності КЗ «Центр туризму» ЗОР в Запорізькій області, висвітлила питання розвитку туристсько-краєзнавчої діяльності та національно-патріотичного виховання учнівської молоді.

Досвідом роботи щодо національно-патріотичного виховання учнівської молоді засобами туризму і краєзнавства під час експедицій та походів поділився Сергій Горулько, директор КУ «Пологівський ЗЗСО І-ІІІ ст. № 5», керівник гуртка «Пішохідний туризм» КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Директорка КУ «Пологівський районний краєзнавчий музей» Пологівської міської ради Ірина Садова розповіла стосовно основних напрямків роботи музейних закладів Пологівського району та їх ролі у формуванні національної свідомості підростаючого покоління.

Завідувач відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР Дмитро Янущенко виступив з доповіддю про систему Всеукраїнських та обласних масових туристсько-краєзнавчих заходів у 2019-2020 н. р.

Далі була проведена екскурсія учнями КУ «Пологівський ЗЗСО І - ІІІ ст. № 5», які познайомили учасників семінару зі шкільним музеєм історії села Пологи.

Про Обласний та Всеукраїнський тури конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу» та про музеї закладів освіти Запорізької області й актуальні питання пов’язані з процесом декомунізації більш детально розповіла методистка відділу краєзнавства та патріотичного виховання Ольга Вагеннік.

Керівник туристських груп (експедицій) відділу краєзнавства та патріотичного виховання Юрій Сало вказав на головні особливості у висвітленні подій Української революції 1917-1921 рр. в експозиції шкільного музею та надав відповіді на запитання присутніх стосовно Всеукраїнської Акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби». Також доповідачем був анонсований майбутній захід – Всеукраїнська конференція в м. Запоріжжі, яка планується в квітні 2020 р.

Після підведення підсумків роботи семінару були проведені індивідуальні консультації з педагогами.

Посилання на матеріали семінару на Гугл. Диску

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 520 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz