Четвер, 28.03.2024, 12:49
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

15:41
КЗ «Центр туризму» ЗОР вкотре став осередком розвитку гірського туризму в Україні

КЗ «Центр туризму» ЗОР вкотре став осередком розвитку гірського туризму в Україні

15-17 січня 2021 року відбувся Всеукраїнський семінар суддів та тренерів з гірського туризму. Організаторами заходу вже традиційно виступили комунальний заклад «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради та гірська комісія Федерації спортивного туризму України (ФСТУ). Семінар проходив в online режимі на платформі сервісу для проведення відеоконференцій Google Meet.

У роботі семінару взяли участь представники м. Києва та 11 областей України: Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Львівської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Черкаської та Чернігівської, загальною кількістю 126 учасників. Значна частина слухачів семінару (89 осіб) - працівники системи освіти, викладачі вищих та професійно-технічних закладів освіти, вчителі, керівники гуртків, що працюють у напрямку спортивного туризму зі студентською та учнівською молоддю. Викладачами семінару стали судді національної, першої та другої категорій, які мають великий досвід організації та проведення обласних та Всеукраїнських змагань, а також провідні тренери з гірського туризму, вихованці яких неодноразово ставали переможцями та призерами обласних змагань, чемпіонатів і кубків України.

На початку семінару з привітальним словом до учасників звернулася віцепрезидентка ФСТУ Надія Сичова. Вона ж ознайомила всіх присутніх зі змінами у нормативно-правових документах, що регламентують проведення змагань зі спортивного туризму.

В ході роботи семінару були розглянуті питання історії розвитку та становлення змагань з гірського туризму в Україні (Тетяна Дябло, суддя національної категорії, Київ), медичного супроводу змагань (Олександр Шураєв, суддя І категорії, в. о. директора ККПНЗ «МДЮЦ «Бригантина» ДМР), підготовки дистанцій змагань (Дворниченко С.В., суддя національної категорії, Запоріжжя), забезпеченню безпеки (Григорович А.М., суддя національної категорії, Харків), організації роботи суддів та дотриманню ними суддівської етики (Володимир Бляхович, суддя І категорії, тренер КПНЗ «ЦКТЕУМ Інгулецького району» КМР), інформаційного забезпечення змагань (Людмила Кобилянська, суддя ІІ категорії, головний спеціаліст Управління фізичної культури та спорту ММР ЗО).

Приємно відзначити серед викладачів семінару представників Запоріжжя.

Так Анна Доценко (суддя І категорії, зав. туристсько-спортивного відділу КЗ «Центр туризму» ЗОР) розглянула у своїй доповіді Правила змагань зі спортивного туризму, умови змагань та їх структурні складові, звернула докладну увагу на особливості проведення змагань зі спортивного гірського туризму за бонусною системою.

Під час практичної частини семінару на розгляд учасників був представлений ряд навчально-методичних відеороликів з виконання технічних прийомів на змаганнях з гірського туризму, які були підготовані Світланою Бебешко (суддя національної категорії, методист КЗ «Центр туризму» ЗОР) та Оленою Хомяковою (суддя ІІ категорії, керівник гуртка-методист СТК «Едельвейс» м. Запоріжжя).

Також цікавими для присутніх були питання пов’язані з психологічною підготовкою спортсменів до змагань, які освітила Яна Рогатіна (суддя ІІ категорії, практичний психолог КЗ «Центр туризму» ЗОР).

Учасники плідно працювали вподовж трьох днів роботи семінару, поділилися практичним досвідом та обговорили актуальні питання стосовно подальшого розвитку гірського спортивного туризму в Україні.

Категорія: Спортивний відділ | Переглядів: 313 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Січень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz