Субота, 27.07.2024, 03:22
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

10:34
Інформаційна освітянська естафета про підсумки акції «Посади своє дерево» - частина 4

Інформаційна освітянська естафета
про підсумки акції «Посади своє дерево»

Вже більше місяця, з 21 березня 2019 року, в Запорізькій області триває природоохоронна акція «Посади своє дерево», яка є складовою обласної міжвідомчої краєзнавчо-природоохоронної програми «Ліси Запорізького краю», започаткованої Департаментом освіти і науки Запорізької облдержадміністрації та обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Метою програми є залучення учнівської молоді до заходів зі створення лісових і зелених насаджень та опіки над ними, дбайливого ставлення учнівської молоді до навколишнього природного середовища.

Раніше вже було опубліковано частину матеріалів учасників акції.

Сьогодні ж ми розкажемо про те, як до акції долучились такі заклади як, Новомиколаївська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №1 Новомиколаївської районної ради Запорізької області, КЗ «Вільнянська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР, КЗ «Малобілозерська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №1» Василівської районної ради, Загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІ ст. КЗВО «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» ЗОР, КЗ «Великознам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3», Запорізька спеціалізована школа з поглибленим вивченням іноземної мови №7 ЗМР, Яснівська ЗОШ І-ІІІ ст. Мелітопольської районної ради.

 

З метою дбайливого ставлення учнівської молоді до навколишнього природного середовища педагогічні та учнівські колективи закладів освіти Новомиколаївського району взяли участь в акції «Посади своє дерево», яка почалася 21 березня 2019 року, в Міжнародний День лісів, і тривала до 22 квітня 2019 року - Міжнародного Дня Землі. В межах туристсько-краєзнавчих заходів програми «Ліси Запорізького краю» у лютому 2019 року опорним навчальним закладом Новомиколаївська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №1 Новомиколаївської районної ради Запорізької області урочисто підписано Меморандум про співпрацю з представниками державного підприємства «Запорізьке лісомисливське господарство», за участю яких у квітні учні школи висадили ялинки. Для озеленення території КЗ «Сторчівський НВК» Новомиколаївським лісництвом було надано та висаджено разом з учнями 30 маленьких саджанців хвойних порід дерев: ялини та сосни, які в майбутньому стануть окрасою соснового парку села. Акцію «Посади своє дерево» активно підтримали решта закладів освіти Новомиколаївського району. Учні та вчителі шкіл за підтримки приватних підприємців закупили та висадили саджанці молодих дерев та кущів. Зокрема, за підтримки директора ПП «Софіївка» Парахіна Є.В. учні КЗ «Софіївський НВК» на пришкільній території посадили 20 берізок. Завдяки спільним зусиллям учнів, вчителів, батьків, громадськості та Новомиколаївського лісництва територія Новомиколаївського району поповнилася молодими зеленими насадженнями.

Вихованці КЗ «Вільнянська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР під керівництвом вчителів та вихователів постійно створюють естетично озеленені ділянки, які прикрашають територію школи. Тільки у 2018-2019 н.р. було висаджено 70 саджанців дерев. Це ялинки, берези, горобина, клени, верба, мигдаль, декоративна яблуня. Крім дерев вихованці висаджують квіти – петунію, чорнобривці, бегонію, сальвію та 50 кущів троянд. Справжньою окрасою школи стала штучна водойма, яку планується урочисто відкрити у цьому році.

 

КЗ «Малобілозерська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1» Василівської районної ради Запорізької області взяли участь в акції «Посади своє дерево». Для посадки дерев та кущів вони здійснили кілька етапів: визначили територію для висаджування дерев; ділянку, призначену для висаджування, очистили від сміття, у тому числі природного; підготували територію для розміщення посадкових місць. Акція з озеленення стала для школи позитивною і результативною. Територія школи стане зеленішою, а фруктові дерева, які висадили, згодом подарують не лише смачними плодами, а й приємними спогадами для школярів та вчителів.

 

З 21 березня по 22 квітня 2019 року учні КЗ «Великознам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3» прийняли участь в Акції «Посади своє дерево». Майже кожен учень школи посадив своє дерево вдома, а також було висаджено 40 берізок на території школи учнями старших класів.

   

Під час акції «Посади дерево» учні загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів Хортицької національної академії висадили на території закладу саджанці калини, туї західної та барбарису.

 

Протягом квітня 2019 року у Запорізькій спеціалізованій школі з поглибленим вивченням іноземної мови №7 відбулася екологічна акція «Посади своє дерево» до Міжнародного Дня Землі. Учні школи, батьки та вчителі прийняли активну участь у акції. Завдяки підтримці випускників четвертих, дев’ятих, одинадцятих класів та їх батьків були висаджені саджанці ялівця китайського, туї західної та туї східної. Учні середніх класів саджали берізки та квіти.

 

15 квітня 2019 року учні 2 та 3 класів Яснівської ЗОШ І-ІІІ ст. Мелітопольської районної ради Запорізької області разом з Білосорочкою Оленою Анатолівною, яка сприяла у проведенні акції з висадження дерев на території нашої школи в рамках декади біології, хімії та екології, були висадженні вкоренилі живці верби попелястої та калини звичайної.

   

Інформація про участь інших закладів освіти в акції буде надана в наступних публікаціях. Тож – далі буде.

КЗ «Центр туризму» ЗОР, координатор програми «Ліси Запорізького краю»

Категорія: Методичний відділ | Переглядів: 492 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz