Неділя, 08.09.2024, 02:09
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

14:37
Польовий семінар-практикум для педагогічних працівників Запорізької області

Польовий семінар-практикум для педагогічних працівників Запорізької області

Продовжуючи гарну традицію проведення польових семінарів започатковану минулого року, 27-29 серпня 2020 р. відділом краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР був проведений польовий семінар-практикум «Організація пошуково-дослідницької роботи учнівської молоді» для педагогічних працівників Запорізької області, в якому взяли участь 17 педагогів.

Свою подорож учасники семінару-практикуму розпочали з відвідин шкільного музею і народознавчої кімнати Омельницької філії ім. акад. М.А. Доллежаля КЗ «НВК «Основа» та низки районних краєзнавчих музеїв: Гуляйпільський, Пологівський, Розівський. Приємно відзначити, що педагоги стали першими відвідувачами оновленої експозиції присвяченої подіям Другої світової війни у Пологівському краєзнавчому музеї. Цікавою та пізнавальною для учасників семінару-практикуму стала екскурсія пологівським підприємством «Добра глина», де був проведений майстер-клас з гончарства та розпису. Ввечері було організовано польовий табір на околиці села Назарівка Володарського району Донецької області.

Наступного дня семінар-практикум розпочав свою роботу в заповіднику «Кам’яні могили», західна частина якого межує із Запорізькою областю. Директор заповідника Віктор Сіренко ознайомив учасників семінару з історією створення унікальної природоохоронної території, з археологічною, геологічною та художньою цінністю цього природного об’єкта. На місцевості біля джерела та відслонення гірських порід було проведено практикум «Методика польових геологічних досліджень».

Впродовж дня, згідно програми заходу, були проведені теоретичні та практичні заняття з різних видів краєзнавства (географічного, історичного та етнографічного). А ввечері учасники відпрацьовували командоутворюючі ігрові методики для роботи з учнівською молоддю.

Серед іншого, обговорювались загальні принципи написання звітів про експедиції та основні аспекти висвітлення інформації та фотоматеріалів експедиційних пошуків в медіа ресурсах.

Третього дня, після згортання польового табору, учасники семінару-практикуму, переїхали до найвищої точки Приазовської височини, пам’ятки геології та археології – «Бельмак-Могили» (324 м). Рухаючись далі, учасники відвідали шкільний музей Олексіївського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ». Після шкільного музею, педагогом Олексіївського НВК Тетяною Стецюн, була проведена автобусна екскурсія туристичними об’єктами Смирновської ОТГ та відвідини музею «Козацький зимівник» в с. Вершина Друга.

Проведення польових семінарів-практикумів КЗ «Центр туризму» ЗОР свідчать про зацікавленість педагогів області організацією пошуково-дослідницької роботи з учнівською молоддю саме у польових умовах.

Щиро дякуємо керівникам і працівникам районних краєзнавчих музеїв (які відвідали учасники), підприємству «Добра глина» та директорам і педагогам Омельницької філії ім. акад. М.А. Доллежаля КЗ «НВК «Основа» та Олексіївського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ» за співпрацю, цікаві та змістовні екскурсії, гостинність і доброзичливість. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.

Вітаємо всіх педагогів з початком нового навчального року, бажаємо здоров’я, успіхів та натхнення у вашій благородній праці і запрошуємо долучатися до заходів і конкурсів КЗ «Центр туризму» ЗОР!

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 389 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz